Hjemmelavede fiskefrikadeller

12 feb, 2016 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Hjemmelavede fiskefrikadeller smager dejligt, er sund aftensmad og ofte en ret, som hele familien kan lide. Her får du opskriften på lette og lækre hjemmelavede fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade til. Server dem eventuelt med nye kartofler, asparges eller en frisk salat af agurk og fennikel og dampet broccoli eller den skønne broccolisalat, der linkes til nederst.

Ingredienser (4-6 prs.)

1 kg frisk fileteret fisk enten torsk, kuller eller sej
1 spsk. uraffineret salt
2 finthakkede rødløg
1 fed hvidløg
2 æg
½-1 dl speltmel eller groft rismel, hvis de skal være glutenfrie
Hakkede krydderurter efter smag og behag (der kan også med held tilsættes kapers)
1 dl. grønsagsbouillon
1-1½ dl piskefløde eller usødet kokosfløde
1 spsk. majsstivelse / Maizena
friskkværnet peber
Gammeldags kærnet smør eller jomfrukokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

Få din fiskehandler til at hjælpe dig med at filettere og eventuelt hakke fisken. Drys den hakkede fisk med 1 spsk. uraffineret salt og lad den stå i køleskabet 5-10 min., så den samler sig. Rør fiskefarsen i food processor, i en kraftig blender eller i hånden. Tilsæt de øvrige ingredienser og tilpas konsistensen med fløden. Lad farsen hvile en halv time i køleskabet og form fiskefrikadeller med en ske og steg dem gyldne på alle sider ved svag varme.

Server fiskefrikadellerne med broccolisalat og hjemmerørt remoulade. Opskrift på broccolisalat

Hjemmerørt remoulade:

200 gr. findelte og let kogte grøntsager (evt. en middagsrest)
det kan bl.a. være porre, blomkål, courgetter, gulerødder eller rosenkål
1 stor sylteagurk
3 spsk. økologisk mayonaise
3 spsk. Skyr eller fåremælksyoghurt

Marinade:
1 spsk. Balsamico eddike
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. Gurkemeje
Frisk estragon eller 1 knips tørret
Salt og peber

Pisk marinaden sammen og hæld den over de kogte, afdryppede grøntsager. Lad det trække ca. ½-1 time. Blend evt. grøntsager og sylteagurk eller hak dem fint. Bland mayonaise og Skyr eller fåreyoghurt i og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber. Anvend gerne økologiske råvarer, så undgår du unødig kemi.

Se opskriften på laksefrikadeller HER  

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!