Broccolisalat – Opskrift på Lækker Broccolisalat

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Broccolisalat - Opskrift på laekker broccolisalat er en super delikat og velsmagende salat med en cremet dressing, der passer til hele familien.

     6
Broccolisalat - opskrift paa laekker broccolisalat

Broccolisalat – Opskrift på lækker broccolisalat er en super delikat og velsmagende salat med en cremet dressing. Broccoli er adskillige gange blevet kåret til verdens sundeste grønsag, og med rette, kan man sige, for broccoli indeholder stoffer, der kan hjælpe kroppen til bedre balance og sundhed. For at aktivere disse nærende stoffer skal broccolien lige dampes eller kysse vandet. Denne broccolisalat er let at lave og passer fortrinligt sammen med grønne frikadeller eller andre former for tilbehør.

Ingredienser til 4 prs.

500 g økologisk broccoli, rengjort og findelt.

Cremet dressing
½ selleriknold
2 dl vand tilsat 1 tsk økologisk grønsagsbouillon
2 spsk økologisk mayonaise
2 spsk hvid Balsamico
1 spsk honning
1 spsk sennep
1 tsk citronsaft (kan udelades)
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skræl sellerihovedet, skær det halve i mindre tern og kog dem i 2 dl vand, tilsat lidt grønsagsbouillon i 12 min. Afkøl derefter.
Blend eller purer de afkølede selleritern med de øvrige ingredienser til dressingen.
Damp eller blancher de rengjorte broccolibuketter i et minut.

Hæld dressingen over den dampede broccoli, lad det trække 5-10 min. Pynt eventuelt med friskhakkede krydderurter og fintrevet gulerod og server eksempelvis med grønne frikadeller eller et stykke dampet økologisk laks.

Du kan finde opskriften på grønne frikadeller HER
Du kan finde opskriften på broccolicreme HER
Du kan læse mere om hvorfor du skal vælge økologiske fisk HER  
Læs også mit blogindlæg om hvorfor broccoli er så vigtigt.

Var du tilfreds med denne opskrift på broccolisalat? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.