Hjemmelavet kokos yoghurt

27 maj, 2013 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Hjemmelavet kokos yoghurt smager ikke bare godt, det er også rigt på sunde mælkesyrebakterier. Det er ikke vanskeligt at lave hjemmelavet kokos yoghurt, og du kan let lave denne velsmagende yoghurt, tilsat probiotika. Du kan også anvende mandelmælk istedet for kokos. Tåler du komælksprodukter, så kan du også lave din egen yoghurt på en god økologisk eller biodynamisk sødmælk.

Ingredienser (4 prs.)

1 kokosnød
Vand
Eventuelt lidt kanel eller vanille
Første gang skal der tilsættes mælkesyrekulturer enten fra probiotika kapsler (fx. Udo’s probiotika) eller fra yoghurt kultur, der kan købes fra Dansk Hjemmeproduktion.

Fremgangsmåde:

Slå hul på kokosnøden eventuelt ved at bore hul foroven hvor der er tre små markeringer. Hæld kokosvandet i blenderen. Bank skallen af og skær det mørke yderste lag af. Bræk kokoskødet i mindre stykker og blend det med vandet. Der skal blendes et stykke tid, før det bliver til en homogen cremet masse og måske skal der tilsættes lidt mere vand. Når massen har en passende konsistens, så blendes mælkesyrekultur med kortvarigt og der kan tilsættes kanel eller vanille efter smag og behag. Lad yoghurten syrne natten over eller cirka i 12-15 timer ved fast temperatur på cirka 45 grader. Det kan være i en yoghurtmaskine (Dansk Hjemmeproduktion) eller i en køleboks med varmt vand i bunden. Husk at gemme en portion til næste gang du skal lave hjemmelavet yoghurt, så tilsætter du blot det istedet for mælkesyrekulturer. Serveres med bær og hjemmelavet mysli. 

Du kan læse mere om betydningen af sunde mælkesyrebakterier HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “kan godt lide” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!