Hokkaidosuppe – Opskrift på Hokkaidosuppe med Æbler og Karry

2 apr, 2008 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Denne hokkaidosuppe med æbler og karry smager helt fantastisk og er virkelig let og hurtig at lave. Det store hokkaido græskar skal bare skrælles, løgene og æblet hakkes, så er suppen næsten klar. Hokkaidosuppe med æbler og karry er en klassiker, hvor du let og uden stort besvær kan lave dobbelt portion og fryse ned. Du kan krydre suppen efter smag og behag, og om du ønsker den stærk og fyrig eller mild og blød.

Ingredienser 4 prs.

750 g udskåret hokkaido
1 stort løg
1 syrligt æble
½-1 rød chili
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 tsk middelstærk karry
3/4 l. grønsagsbouillon
½ dl piskefløde eller kokosfløde
krydres med flagesalt, timian og spidskommen
Gammeldags kærnet smør til stegning

Fremgangsmåde:

Skær hokkaidokødet i grove tern. Pil og hak løg og chili. Skær løgene i skiver og fjern kernerne fra chilien og hak den fint.
Skræl æblet og skær det i tern. Varm lidt smør i gryden, tilsæt karry og derefter løgene, der simrer til de er halvbløde.
Tilsæt 1 spsk ekstra jomfruolivenolie samt resten af ingredienserne, undtagen fløde eller kokosfløde.
Retten simrer i cirka 20 min. under låg. Purer herefter med stavblender eller i blender, leger med fløde eller kokosfløde og
og smag til med krydderier. Pynt eventuelt suppen med lidt friskhakkede krydderurter, strimlede porrer og granatæblekerner inden servering.

Her kan du finde opskriften på Blomkålssuppe med squash
Her kan du finde opskriften på verdens bedste tomatsuppe

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!