Sund Tomatsuppe – Måske Verdens Bedste Tomatsuppe

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde supper Sund Tomatsuppe – Måske Verdens Bedste Tomatsuppe

     5
Sund Tomatsuppe - Måske Verdens Bedste Tomatsuppe

Dette er opskriften på måske verdens bedste tomatsuppe. Sund tomatsuppe er nem at lave og smager bare godt. Tomater er sunde, rige på stoffet lycopen, der har en række sundhedsfremmende egenskaber. Tomaterne skal varmes op og suppleres med lidt god olie for at lycopenet aktiveres, og derfor er en dejlig varm og sund tomatsuppe, tilsat lidt ekstra jomfruolivenolie, perfekt. Husk at lave ekstra portioner, så du har til fryseren til travle dage.

Ingredienser:
6 store, modne tomater
3 løg
2 fed hvidløg
Krydderurter efter smag og behag f.eks. persille, kørvel, oregano timian etc.
2-3 laurbærblade
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. speltmel
½ liter grøntsagbouillon
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Pil og hak løgene, pil hvidløg og skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker. Skyl og hak krydderurterne. Svits løgene kort i olivenolien, drys lidt mel over og tilsæt de hakkede tomater i ca. 2 min. Tilsæt bouillon, laurbærblade, peber og krydderurter, gem hvidløgene og lidt hakkede krydderurter til sidst. Lad suppen snurre ca. 10 min., hvorefter hvidløgene tilsættes. Tag laurbærbladene op, purer suppen og tilsæt evt. lidt fløde eller fåreyogurt. Server med et drys friske krydderurter og eventuelt groft brød eller fintskåret, ristet rugbrød til. Anvend gerne økologiske ingredienser, det smager bedre og så undgår du unødig kemi.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Læs også:
Derfor skal du vælge økologisk!
Fantastisk Grøntsagssuppe
Lækker Hokkaidosuppe
Hjemmebagt Rugbrød
Stenalderbrød