Hjemmebagt Rugbrød – Opskrift på Hjemmebagt Rugbrød

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Hjemmebagt Rugbrød – Opskrift på Hjemmebagt Rugbrød

     7
Hjemmebagt Rugbroed - Opskrift paa Hjemmebagt Rugbroed

Denne opskrift på lækkert hjemmebagt rugbrød er super sund for dig og din familie. Rugbrødet er bagt på stenkværnet mel og surdej. Opskriften giver to brød, hvoraf det ene let kan fryses ned og gemmes til senere. Derudover smager det super godt og er nemt at bage. Prøv det!

Et godt hjemmebagt rugbrød, bagt på stenkværnet mel og surdej, er som udgangspunkt en sund spise. Desværre bages alt for mange rugbrød idag på hvidt, raffineret mel, der farves mørkt af maltsukker. Derfor kan det være en rigtig god investering i din og din families sundhed at bage et godt rugbrød selv. Denne opskrift på hjemmebagt rugbrød af stenkværnet mel giver to brød, og det ene kan let fryses ned.

Ingredienser 2 store brød: 

1.dag
2 dl. Surdej
1,5 l lunkent vand
4 tsk flagesalt
150 g skårne rugkerner
150 g hele hørfrø
500 g stenkværnet rugmel
200 g usigtet speltmel
200 g sigtet speltmel
½ flaske hvidtøl

Røres sammen i et dejfad og hæver 12 timer under et fugtigt klæde

2.dag
½ l lunkent vand
200 g hele hørfrø
400 g stenkværnet rugmel
500 g 5-kornsblanding

Fremgangsmåde:

Rør det hele sammen, kom dejen i 2 store forme og lad dem efterhæve 2 timer under et fugtigt klæde. Husk at tage surdej fra til næste gang og stil det i køleskabet. Brødene bages ved 150 grader i cirka 3 timer. Når brødene tages ud dækkes de af et fugtigt klæde, mens de køler af, så skorpen ikke bliver for hård.

Til mit hjemmebagte rugbrød kan jeg anbefale:
Hummus med hokkaido og gulerod
Oliventapenade

Du kan finde opskriften på surdej her

Se eventuelt også min alternative opskrift på sundt rugbrød.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt nye spændende opskrifter hver måned.