Oliventapenade – Opskrift på Suveræn Oliventapenade

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Snacks og Mellemmåltider Oliventapenade – Opskrift på Suveræn Oliventapenade

     3
oliventapenade - opskrift paa suveraen oliventapenade

Prøv denne skønne oliventapenade, der smager super godt som dip, tilbehør eller pålæg på brødet. Oliventapenade indeholder masser af sunde fedtstoffer, og er mættende og velsmagende.

Denne sunde opskrift på suveræn oliventapenade er perfekt som sundt dip eller som supplement til hele familiens frokostpakker. Den er blevet virkelig populær hjemme hos os, og vi bruger den blandt andet som tilbehør til salater, på frokostbrødet. Det smager godt, og på den måde sikrer vi os også gode monoumættede fedtsyrer.

Ingredienser:
Ca. 500 g udstenede oliven
De spanske er bedst, da de græske ofte giver for gennemtrængende en smag. 2/3 af dem må gerne være sorte, resten grønne. De vinder ved at være økologiske, både smags- og sundhedsmæssigt.
1-2 spsk kapers
3 fed presset hvidløg
Lidt koldpresset jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:
Massen blendes eller hakkes i food processor og anvendes som tapenade på brød, som tilbehør til grøntsagsretter eller som dip sammen med gulerødder og bladselleri i stænger. Du kan med fordel tilsætte tørrede tomater eller lidt bredbladet persille eller andre krydderurter.
Opbevares i lukket box på køl.

Sammen med oliventapenade kan jeg varmt anbefale enten en lækker hjemmelavet hummus eller en dejlig hjemmelavet rødbedepesto.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.