Rødbedepesto – Opskrift på Rødbedepesto

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Snacks og Mellemmåltider Rødbedepesto – Opskrift på Rødbedepesto

     4
Roedbedepesto - Opskrift paa Roedbedepesto

Denne opskrift på lækker og sund rødbedepesto er en fantastisk proteinkilde. Rødbedepesto kan varmt anbefales til salater, eller som lækkert indhold i en frokostsandwich eller sammen med bagte rodfrugter til et let aftensmåltid. Derudove er den nem og lave og smager forrygende.

Opskrift på lækker og sund rødbedepesto. Denne rødbedepesto kan anvendes som god proteinkilde til salater, som lækkert indhold i en frokostsandwich eller sammen med bagte rodfrugter til et let aftensmåltid.

Ingredienser:

200 gram kikærter
200 g kogte rødbede
50 g cashewnødder
50 g revet parmesan (kan udelades)
1 spsk grønsagbuillon
4 fed hvidløg
1 stk frisk chili
saft af ½ citron
Lidt timian, frisk eller tørret
1dl ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber
3 spsk Tamari

Fremgangsmåde:

Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn (Brug ca. 200 gram før de har stået i blød. De vejer mere efter iblødsætning).
Kog kikærterne i ca 40 minutter i nyt vand med en spiseskefuld grønsagsbuillon (Skift vandet inden du koger dem).
Gem ca. 1/4 dl af kogevandet. Rengør rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem eller damp dem i 10 minutter. Blend de kogte kikærter med cashewnødder, hvidløg, citron og krydderier. Tilsæt herefter de afkølede rødbeder og blend til en ensartet masse sammen med olivenolien og den revne parmesanost. Smag til og juster evt. med kogevandet til du har opnået den ønskede konsistens.

Anvend gerne økologiske råvarer, de smager bedre, og så undgår du unødig kemi. Sammen med rødbedepesto kan jeg varmt anbefale enten en lækker hjemmelavet hummus eller en dejlig hjemmelavet oliventapenade.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.