Indisk Kylling med Spinat

15 maj, 2023 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Lækker indisk kylling med spinat og gurkemeje ris smager ikke alene rigtig godt, det er også en god, nærende og smagfuld ret. Indisk kylling med spinat er en indisk inspireret ret, velkrydret og delikat.

Ingredienser:
1 kylling
1/2 glas Garam Masala pastasauce eller 2 spsk Garam Marsala krydderi (efter smag og behag)
100 g mandler
50 g rosiner
1 pakke frossen økologisk spinat
1 – 2 tsk. Tandorii krydderi
Salt, peber, frisk mynte, hel kanel, hel, mortet kardemomme
1 spsk. jomfrukokosolie og ekstra jomfruolivenolie
1-2 dl. Acido, creme fraiche eller fåreyogurt

4 dl. Brune ris
8 dl. Vand
1 spsk. gurkemeje

Fremgangsmåde:
Dæk kyllingen med Garam Masala sauce eller krydderi blandet op med jomfruolivenolie og læg den i et ovnfast fad eller stegeso og bag den i ovnen ved ca. 200 grader i ca. en time.
De brune ris skylles grundigt og sættes over i dobbelt så meget vand. De skal koge ca. 45 minutter. Der skal dobbelt så meget vand som ris til.
Tilsæt 1 spsk. gurkemeje, så får risene en smuk gul farve.

Optø spinaten og svits det på panden i ekstra jomfruolivenolie sammen med lidt Tandorii krydderi, hel kanel og mortede kardemommefrø. Tilsæt hakkede mandler, rosiner og spinat, salt og peber. Bland nogle af risene i og pynt med frisk hakket mynte. Retten tilsættes 1-2 dl. Acido, creme fraiche eller fåreyogurt, og kan serveres sammen med timianbagte gulerødder, gurkemeje ris og en lækker råkostsalat. Anvend gerne økologiske råvarer, så undgår du unødig kemi.

Her finder du opskriften på en lækker Råkostsalat med quinoa
Du kan finde opskriften her på Kylling med citron og hvidløg

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned. Find inspiration til mere sund mad under sunde opskrifter.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!