Råkostsalat – Opskrift på Sund Råkostsalat med Ristet Quinoa

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Råkostsalat – Opskrift på Sund Råkostsalat med Ristet Quinoa

     2
Raakostsalat - Opskrift på Sund Raakostsalat med Ristet Quinoa

Let og sund råkostsalat med ristet quinoa, som passer perfekt til fisk og fjerkræ. Den ristede quinoa tilfører råkostsalaten et element af sprødhed samt en masse næringsrig protein. Ikke nok med det er den sund og super nem at lave, prøv den…

Denne råkostsalat er let og hurtig at lave og passer til alle former for linse- og bønneretter, til fisk og fjerkræ. Sund råkostsalat med ristet quinoa er ikke alene sund, den er også delikat og quinoaen tilfører sprødhed samt lidt protein. Du kan sagtens lave dobbelt portion, så har du til en let frokost.

Ingredienser råkostsalat med ristet quinoa til 2 personer

200 g hvidkål
200 g. savojkål
1 gulerod
1-2 rødbeder
1 bdt. forårsløg
1 æble
Frisk mynte og koriander
Friske spirer
1 lille chili
½ bæger gedefeta
1 dl. Quinotto – blandet quinoa

Dressing

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Saft og skræl fra ½ citron
1 fed hvidløg
Flagesalt samt friskkværnet peber

Fremgangsmåde – sådan laver du salaten:

Rengør og riv eller snit grønsager og kål fint, eventuelt på et Mandolinjern. Hold eventuelt rødbederne for sig selv, så de ikke farver salaten.

Skyl og skær æblet i tynde både. Forårsløgene snittes fint og chilien renses for kerner og hakkes fint. Rens og hak krydderurterne. Del gedefetaen i mindre stykker.

Pisk ekstra jomfruolivenolie, citron, citronskal, hvidløg, chili og krydderurter og smag dressingen til med salt og peber.

Skyl og tør quinottoen, rist den forsigtigt på panden i olivenolie i 5-10 minutter.

Bland alle ingredienser på en tallerken, fordel dressingen i og drys med gedefeta, ristet quinotto, spirer og hakkede krydderurter inden servering.

Retten kan serveres som en selvstændig frokostret eller til aftensmaden med lækre grønne frikadeller, gulerodsbøffer eller andet og smager himmelsk.

Her kan du finde opskriften på kålsalat med bagte rødløg
Her kan du finde opskriften på mættende quinoasalat med gulerodsdressing

Du kan også prøve mine glutenfri frikadeller med quinoa.

Du kan også læse mere om quinoa på min blog.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.