Mættende quinoa salat – opskrift på quinoa salat med gulerodsdressing

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Mættende quinoa salat – opskrift på quinoa salat med gulerodsdressing

     9
Maettende quinoa salat - opskrift paa quinoa salat med gulerodsdressing

Denne quinoa salat med Hokkaido hører til blandt mine personlige favoritter. Den er smuk og smager fantastisk, særligt i selskab med den delikate gulerodsdressing.

Denne mættende quinoa salat med gulerodsdressing smager fantastisk godt og er velegnet som selvstændig frokostret eller som tilbehør til aftensmaden – som kunne være lækre glutenfri frikadeller. Salaten er let at lave, og du kan sagtens lave ekstra portioner, så du har til lidt let frokost.

Ingredienser til quinoa salat for fire personer

Salaten

300 g kål fx palmekål, grønkål og spidskål
200 g Hokkaido græskar
200 g quinoa (kogt – 100 g før kogning)
50 g gedefeta (kan udelades)
Kerner fra 1/2 -1 granatæble
Ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Gulerodsdressing

3-4 gulerødder
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk appelsinsaft
1 tsk gurkemeje
1 dl kokosmælk eller mandelfløde
Vand til justering af konsistensen
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde – sådan laver du din quinoa salat

Skræl Hokkaido græskarret, udkern det og skær det i både. Vend det i olivenolie og salt og peber. Bag bådene på en bageplade, beklædt med bagepapir i cirka 25-30 minutter. Køl dem af og skær dem i mindre stykker.

Imens Hokkaidoen er i ovnen kan du skylle og koge quinoaen i cirka 30 minutter og stille den til afkøling. Rengør kålen og hak den fint. Udkerne granatæblet og skær gedefetaen i mindre stykker. Bland salaten og den er klar til servering.

Til dressingen dampes gulerødderne og blendes med de øvrige ingredienser til en homogen, lidt tyktflydende dressing. Du kan justere konsistensen med vand. Dressingen serveres separat og hældes over salaten på tallerkenerne.

Var du tilfreds med denne opskrift på salat med quinoa og Hokkaido? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.