Kammuslinger med havtorn

7 jul, 2016 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Kammuslinger hører til blandt mine favoritspiser, og disse kammuslinger med havtorn og salat er en himmerigs mundfuld. Så delikate, velsmagende og supersunde.

Ingredienser til 4 personer

8 stk. kammuslinger
1 spidskål
1 fennikel
16 mandler
1 håndfuld friske krydderurter
Gammeldags kærnet smør
Ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Havtorncreme
100 g havtornbær
1 spsk kokossukker
2 dl Skyr

Fremgangsmåde

Hæld havtornbærrene i en gryde med 1 spsk. kokossukker og giv dem et hurtigt opkog. Pres dem igennem en sigte, og lad havtornsaften køle af. Rør den afkølede saft med Skyr, og den er klar til servering.

Rengør spidskål og fennikel og skær dem i ultra tynde skiver. Svits dem kortvarigt på panden i ekstra jomfruolivenolie og vend de hakkede krydderurter i. Hak mandlerne groft og svits dem i cirka et minut i gammeldags kærnet smør. Hæld dem op i en lille skål, og anvend smørret til kammuslingerne. De skal steges i cirka 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber. Server de lune kammuslinger med lidt topping af de havtornbær, der var tilbage i sien. Suppler med den braiserede kål med mandlerne på toppen og havtorncreme til. Suppler eventuelt med en tynd skive stenalderbrød. Du kan anvende dampede fiskefileter, som du ruller og krydrer, i stedet for kammuslinger.

Du kan læse mere om, hvorfor havtorn er så sunde HER
Du kan læse mere om Hjernegod mad HER

Synes du om denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!