Kartoffelsuppe med porrer

28 mar, 2015 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Delikat kartoffelsuppe med porrer, der smager godt og er sund, let og billig at tilberede.

Ingredienser (4 prs.)

800 g skrællede kartofler, skåret i mindre tern

2 porrer, skåret i tynde skiver

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

6 dl grønsagsbouillon

1 fed hvidløg

¼ chili eller efter smag og behag

Friskkværnet peber

1 dl fløde (kan udelades)

Saften fra ½ citron

Hakkede pistachienødder, reven citronskal, porreringe, frisk timian og eventuelt ærteskud og spiselige blomster som pynt før servering.

Fremgangsmåde:

Svits porreringe, chili og kartoffelstykker let i olivenolien. Tilsæt den gode grønsagsbouillon, og lad suppen simre i cirka 20 min. til kartoflerne er møre. Tilsæt hvidløg og blend suppen. Du kan justere konsistens og smag med friskpresset citronsaft og friskkværnet peber samt lidt fløde eller ekstra vand. Anret suppen smukt og server den med det tilbehør, som du foretrækker eller har ved hånden.

Du kan eventuelt supplere suppen med lidt stegt økologisk Serrano skinke eller økologisk bacon, skåret i små stykker samt et stykke godt brød.

Du kan finde opskriften på grønsagssuppe med kryddercreme HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!