Kylling med glaseret fennikel og citron

30 jan, 2017 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Kylling med glaseret fennikel og citron samt salat med hvidløg, persille og skovsyre var den ret, som mødte min rejsepartner Sif Orellana og jeg på stranden ved Watson Bay i Sydney under vores eventyrlige Australien rejse. Vi var i selskab med vores dygtige grafiker Kristine Lindbjerg, der bor i Sydney, da vi blev overrasket af to australske kolleger, to pragtfulde kvinder, fotografen Luisa Brimble og kokken og livsstilsbloggeren Sarah Glover, der havde tilberedt den mest eventyrlige picnic på klipperne ved Watson Bay til os. Grillet kylling, glaseret fennikel og citron samt salat med persille, skovsyre og hvidløg. Det smagte helt forrygende, og er et af de hyggeligste måltider, som jeg nogensinde har indtaget. Du får opskrifterne her, og du kan læse mere om de to exceptionelle kvinder og deres fælles bogprojekt herunder.

kylling med glaseret fennikel

Her får du opskriften på en god og vellykket picnic; Kylling med glaseret fennikel og citron samt salat med hvidløg, persille og skovsyre

Ingredienser til fire personer 

Kylling
1 mellemstor, økologisk kylling (smagen er sÅ meget bedre)
Gammeldags kærnet smør
Uraffineret salt

Glaseret fennikel
2 fennikel
Ekstra jomfruolivenolie
2 tsk honning
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Grillede citroner
4 økologiske, modne citroner

Salat
Blandede salater
Skovsyre
4 store kartofler

Dressing
1 bundt persille
1 håndfuld let ristede sesamfrø
2 forårsløg
3-5 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 saft fra 1/2 citron
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd op i din grill, enten en engangsgrill eller en lille transporterbar grill, hvis du er på tur, eller i din normale grill, hvis du er hjemme. Når dine kul er varme, tilbereder du kyllingen ved at gnide den ind i smør og salt. Spar ikke på smørret, det gør kyllingen så meget mere saftig og delikat. Dæk kyllingen til, det holder lidt på saft og kraft. Kyllingen skal grilles tildækket i cirka en halv time, herefter lægger du den direkte på grillen med skindsiden nedad. Du kan evt. dele kyllingen halvt ved rygbenet og brede den ud, så går det hurtigere med tilberedningen. Grill den i yderligere cirka 20 minutter, til den er gennemstegt. Check at kødet er hvidt og gennemstegt ved benene, før du serverer den.

Mens kyllingen hviler, kan du tilberede dine fennikel og citroner. Rengør og halver dem og placer de halve citroner på grillen med kødsiden nedad. Ved at grille citroner, opnår du en blødere og mere delikat smag. Skær fennikelen i aflange stykker, pensl med honning, olivenolie, salt og peber og grill dem i cirka 12 minutter, til de er stegte, men har bid.

Skyl og riv salaten, der serveres med den grillede fennikel og citron. Pisk herefter dressingen sammen med olivenolie, citronsaft, salt, peber, let ristede sesamfrø, afstilket, finthakket persille og finthakkede forårsløg. Anret kylling, fennikel, citroner og salat indbydende på tallerkenerne og hæld dressingen over.

De to kvinder bag denne lækre frokost skaber bjergtagende udendørs måltider, tilberedt over bål og på grill. De foreviger deres oplevelser på Facebook og Instagram og snart også i en ny bog. Luisa Brimble og Sarah Glover er nemlig ved at lægge allersidste hånd på deres fælles bogprojekt, og I kan roligt glæde jer. Den bliver inspirerende og fyldt med smukke, smukke billeder. Luisa Brimble er kvinden bag de smukke fotos, som du også kan nyde herover, og Sarah Glover har udviklet opskriften her samt til bogen.
I kan følge Luisa Brimble på Instagram HER og Sarah Glover på Instagram HER

Dette var opskriften på en helt fantastisk og dejlig dag, TAK Luisa og Sarah fra os tre for en dejlig dag og for en skøn frokost.
Du kan finde opskriften på kylling med citron og hvidløg, tilberedt i gryde HER
Har du rester af kyllingen tilbage, så kan du lave denne skønne kyllingesalat HER
D
u kan læse lidt om, hvorfor du skal vælge økologisk kylling HER

Var du tilfreds med denne opskrift på kylling med glaseret fennikel og citron? Så må du gerne klikke “kan godt lide” under opskriften. Tilmeld dig også mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!