Tomatsalat med kylling

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Tomatsalat med kylling

     4

Denne lækre tomatsalat med kylling smager rigtig godt og kan anvendes som såvel en frokost- som aftensmadret. Tomater er sunde, fyldt med næringsstoffer og smager fantastisk, særligt om sommeren, når de er i sæson. Tomater indeholder det gavnlige stof lycopen, og for at aktivere og optage lycopenet, så er det bedst at varme tomaterne op og indtage dem med lidt god olie. Derfor er tomaterne i denne salat bagt i ovnen og blandet med lidt god olivenolie. Det fremhæver også tomaternes smag.

Ingredienser til 2 prs.

1/ salathoved eller blandede salater
1 lille rødløg
Saften fra 1 citron
Nye kartofler, kogte og pillede
1/2 agurk
Ærter, friskbælgede eller optøede
4 store tomater
2 stykker kyllingebryst
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Friske krydderurter som timian og oregano
Ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

Skyl og tør salaten. Riv eller skær den i mindre stykker og fordel den på en tallerken. Skær rødløgene i tynde både og læg dem i citronsaft i 5-10 minutter. Det giver de sunde rødløg en mere blød og rund smag. Skær de kogte, nye kartofler i skiver og agurken i småbitte stykker. Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter eller afhængig af tomaternes størrelse. Når de er bagte, så vendes de i ekstra jomfruolivenolie og drysses med salt og peber. Imens tomaterne bager, kan du stege kyllingebrystet i smør. Læg nu kartofler, rødløg, agurk, tomater og skiver af kyllingebryst ovenpå salaten. Drys til sidst med ærter og friskhakkede krydderurter. Du kan servere salaten med lidt godt brød og en pesto eller en god dressing til.

Du kan læse mere om tomater HER og hente inspiration til en god pesto HER og en lækker dressing HER

Kunne du lide denne opskrift, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele opskriften, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.