Kyllingespyd med grøn kartoffelsalat

1 apr, 2019 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Kyllingespyd med grøn kartoffelsalat er en let, lækker og børnevenlig ret. Den er let at tilberede og smager godt.  Retten er gluten og mælkefri.

Ingredienser til 4 personer

Til kyllingespyd:
400 g hakket kyllingekød
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 bundt friskhakkede, blandede krydderurter
1 æg
3 spsk majsstivelse eller rismel
Jomfrukokosolie til stegning
8 træspyd

Til kartoffelsalaten
1 kg kartofler
2 agurker, skrællede og udkernede
8 marinerede artiskokhjerter (kan udelades)
Friske krydderurter til pynt
Pesto:
50 g smuttede mandler
30 g parmesanost
1 bundt friske krydderurter som basilikum, oregano, persille, koriander og timian
1-2 fed hvidløg
1 dl ekstra jomfruolivenolie
2 spsk hvid Balsamicoeddike
friskkværnet sort peber

Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de er tilpas.

Hak løg og hvidløg samt krydderurter og bland farsen til kyllingespyd med æg og majsstivelse. Form otte aflange frikadeller omkring træspyddene og steg dem på panden eller grillen, til de er gennemstegte og gyldne.

Skræl agurkerne, udkern dem og skær dem i skiver. Skær de marinerede artiskokhjerter i fire stykker. Blend pestoen og smag den til. Fordel pesto, agurker og artiskokhjerter over kartoflerne og pynt med krydderurter og spiselige blomster. Server kyllingespyd med grøn kartoffelsalat og en fyldig grøn salat til.

Du kan finde opskriften på madpandekager HER
DU kan finde opskriften på squashlasagne HER

Var du tilfreds med denne opskrift på grønne wraps? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!