Kyllingespyd med grøn kartoffelsalat

1 apr, 2019 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Kyllingespyd med grøn kartoffelsalat er en let, lækker og børnevenlig ret. Den er let at tilberede og smager godt.  Retten er gluten og mælkefri.

Ingredienser til 4 personer

Til kyllingespyd:
400 g hakket kyllingekød
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 bundt friskhakkede, blandede krydderurter
1 æg
3 spsk majsstivelse eller rismel
Jomfrukokosolie til stegning
8 træspyd

Til kartoffelsalaten
1 kg kartofler
2 agurker, skrællede og udkernede
8 marinerede artiskokhjerter (kan udelades)
Friske krydderurter til pynt
Pesto:
50 g smuttede mandler
30 g parmesanost
1 bundt friske krydderurter som basilikum, oregano, persille, koriander og timian
1-2 fed hvidløg
1 dl ekstra jomfruolivenolie
2 spsk hvid Balsamicoeddike
friskkværnet sort peber

Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de er tilpas.

Hak løg og hvidløg samt krydderurter og bland farsen til kyllingespyd med æg og majsstivelse. Form otte aflange frikadeller omkring træspyddene og steg dem på panden eller grillen, til de er gennemstegte og gyldne.

Skræl agurkerne, udkern dem og skær dem i skiver. Skær de marinerede artiskokhjerter i fire stykker. Blend pestoen og smag den til. Fordel pesto, agurker og artiskokhjerter over kartoflerne og pynt med krydderurter og spiselige blomster. Server kyllingespyd med grøn kartoffelsalat og en fyldig grøn salat til.

Du kan finde opskriften på madpandekager HER
DU kan finde opskriften på squashlasagne HER

Var du tilfreds med denne opskrift på grønne wraps? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!