Laksetærte

21 mar, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Laksetærte er altid et hit hjemme hos os, hvad enten det er som let aftensmad med en fyldig salat til, eller som frokostanretning. En laksetærte kan forberedes i forvejen og lunes lige før servering, og du kan tilberede laksetærten med glutenfri bund, så erstatter du blot speltmelet med rismel. Det kan anbefales at anvende økologisk laks, det kan du læse mere om via linket nederst. 

Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej.

Ingredienser 4 personer

Tærtebund
60 g smør eller ekstra jomfru olivenolie
60 g Skyr eller Acido eller kokosyoghurt
220 g speltmel eller hvis glutenfri version, så havremel eller rismel
1 tsk uraffineret salt
lidt vand
ekstra jomfrukokosolie til at smøre tærteformen med

Fyld
3 æg
2½ dl Acido
Uraffineret salt og friskkværnet peber
½-1 dl finthakkede, blandede krydderurter
1-2 fed hvidløg
½ chili, finthakket
200 g økologisk laks, skåret i mindre stykker (fersk eller fersk røget laks kan anvendes)
100 g broccoli, findelt i buketter
200 g spinat, frisk eller optøet
2 rødløg
2-3 tomater, skåret i tern
Lidt revet parmesanost

Fremgangsmåde

Smørret smuldres i dejen, salt og Skyr tilsættes og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Ønsker du en endnu grovere dej, kan du udskifte halvdelen af melet med havregryn. Forbag bunden i 10 min ved 180 grader.

laksetaerte

Pisk æg og Acido med krydderier. Tilsæt hakkede rødløg, små broccolibuketter, spinat og tomatstykker. Når tærtebunden er forbagt, hældes fyldet i, og laksestykkerne fordeles over hele tærten og presses ned i fyldet. Pynt eventuelt med ekstra tomater og krydderurter og drys med lidt friskrevet parmesanost på toppen. Sæt omgående tærten ind i den 160 grader varme ovn, så bunden ikke bliver blød, og bag tærten i 45-50 minutter, til den er gylden og gennembagt. Server den med en lækker og fyldig salat til.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!