Sund lasagne – sund og helt uden gluten

7 mar, 2015 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

En sund og velsmagende lasagne. Et hit blandt såvel børn som voksne. Lasagnepladerne er skiftet ud med hvidkålsblade, det gør både lasagnen lettere, sundere og glutenfri.

Ingredienser (4-6 personer)
½ hvidkålshoved
1 pakke optøet spinat

Kødsauce:
400 g hakket oksekød
2 rødløg
1 stor gulerod
1 squash
1 chili
2 fed hvidløg
laurbærblade
2 dåser flåede, hakkede tomater
Frisk eller tørret oregano
1-2 dl rødvin (kan udelades eller erstattes af ekstra grønsagsbouillon)
1 dl grønsagsbouillon
Friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie

Bechamelsauce:
20 g smør
3 spsk rismel (eller anden mel, hvis ikke det skal være glutenfrit)
mælk, rismælk eller vandet fra hvidkålsbladene
friskreven parmesanost efter smag og behag
muskatnød
Uraffineret salt og friskrevet peber

Fremgangsmåde

Grøntsagerne rengøres, hakkes og rives. Svits løgene i ekstra jomfruolivenolie og tilsæt chili efter smag og behag. Tag løg og chili op og svits derefter kødet, til det er brunet på alle sider. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og lad kødsaucen simre i mindst 40 minutter, gerne mere. Til sidst smages den til med ekstra peber, hvidløg og oregano.

1 pakke frossen økologisk spinat tøes op. Pil bladene fra et halvt hvidkålshoved og kog disse i 12 minutter. De lægges på et rent viskestykke til aftørring.

Bechamelsaucen tilberedes af 20 g smør, der varmes op og røres med vandet fra hvidkålsbladene, rismælk eller mælk, der tilsættes lidt efter lidt, så saucen langsomt bages op og bliver tyk og cremet. Tilsæt reven parmesan samt smag til med krydderier.

Herefter samles lasagnen i en smurt og ovnfast form. Først lægges et lag dampede hvidkålsblade, herefter kødsauce, bechamelsauce og spinat, og lasagnen bygges op, drysses med lidt friskreven parmesan ost og bages ved 180 grader i cirka 35 minutter. Lasagnen serveres med en frisk tomatsalat til.

Du kan finde opskriften på en ren grønsagslasagne HER
D
u kan læse mere om glutenfri levevis samt finde glutenfri opskrifter HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!