Linsefarsbrød med blomkålssalat 

21 apr, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Linsefarsbrød med blomkålssalat er en super let og velsmagende ret, der egner sig til såvel aftensmad som frokost. Opskriften er vegetarisk og glutenfri, og den stammer fra Pia Norups nye bog Aldrig mere træt. Du kan læse min omtale af bogen herunder.

LINSEFARSBRØD ingredienser til 2 personer
100 g røde linser
½ butternutsquash
2 squash
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 spsk loppefrøskaller (Skallin)
1 bundt bredbladet persille
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
25 g parmesanost
Salt og peber

BLOMKÅLSSALAT
1 blomkålshoved
50 g romainesalat
20 g rucolasalat
50 g feldsalat
5-6 soltørrede tomater
1 pære
3 spsk græsk yoghurt
3 spsk gedeost
Salt og peber

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C. Kog de røde linser som anvist på pakken. Skær butternutsquashen i små stykker og kog dem i ca. 5 minutter. Skær enderne af de to squash og skær dem i blendervenlige stykker. Del rødløget i 4 kvarte.
Kom linser, butternutsquash, rødløg, hvidløg, loppefrøskaller, persille, olivenolie og salt og peber i en foodprocessor og kør, til du har en ensartet fars. Hæld farsen i en smurt form eller et ovnfast fad (ca. 30 x 20 cm). Riv parmesanost henover og bag farsbrødet i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Del blomkålen i mindre buketter og kom dem i en foodprocessor eller minihakker. Blend, til blomkålen ligner ris, og hæld den over i en stor salatskål.
Skær romainesalat og større rucolablade i mindre stykker og bland det i blomkålsrisen sammen med feldsalaten.
Skær de soltørrede tomater i skiver. Fjern kernehuset fra pæren og skær den i små tern.
Bland den græske yoghurt, ost, salt og peber i en lille skål med en gaffel eller kom det hele i en blender og kør, til dressingen er ensartet. Hæld den ud over salaten.
Server salaten til linsefarsbrødet.

Her kan du finde opskriften på Broccolisalat med cremet dressing
Her kan du finde opskriften på grønne frikadeller
Her kan du læse mere om Pia Norups bog Energi – hele livet

Var du tilfreds med denne opskrift på Linsefarsbrød med blomkålssalat, så er du velkommen til at udbrede budskabet ved at dele den med dine venner og også meget gerne like den herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!