Mongolsk Barbecue

11 apr, 2014 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Dette indlæg er skrevet af Sif Orellana

Sif Orellana er en af Danmarks mest succesfulde familielivsstilsforfattere. Hun er kvinden bag bestsellere som ‘Krudtugler & Kanelsnegle’, ‘Rollinger & Roulader’ og ‘Spilopper & Stjerneskud’, hvoraf de to sidste er kåret til Danmarks bedste børne- og familiekogebøger og nomineret til titlen som ‘Verdens bedste’. Sif er mor til tre drenge og er uddannet cand. mag. i litteraturhistorie.

Mongolsk barbecue er en af mine absolutte favoritretter. Det delikate lammekød, de mange krydderier og den velsmagende sauce.
Denne lækre mongolske barbecue stammerfra Sif Orellanas kogebog Guld i Gryden. Sif skriver i bogen: Denne ret kan jeg huske, min mor jævnligt lavede til os som børn, og jeg var helt vild med den. Hver enkelt ingrediens kommer til sin ret, og krydderierne spiller ideelt sammen med lammekødet.

Ingredienser:

Marinade:
4 spsk chiliolie
saften af 2 citroner
2 spsk hvidvin
4 pressede fed hvidløg
2 tsk hvide peberkorn
lidt uraffineret salt
1 lille tsk sukker
800 g lammekød i tern olie til stegning
3 grønne chilier

Pynt:
2 hakkede skalotteløg
2 kviste friskhakket koriander
1 knsp. finthakket rød chili

Fremgangsmåde:

Bland chiliolie, citronsaft, hvidvin, hvidløg, knuste peberkorn, salt og sukker i en skål og læg lammekødet heri. Stil det på køl natten over eller mindst 2-3 timer. Tag lammekødet op af marinaden. Kom lidt jordnødde- eller sesamolie (AHO: eller jomfrukokosolie) i en wok og varm den godt op. Lynsteg kødet i nogle minutter. Hæld marinaden over, og tilsæt de finthakkede grønne chilier. Kog marinaden let ind. Anret evt. retten portionsvis ved at lægge en kugle ris i midten og det grillede lammekød med marinaden udenom. Drys skalotteløg, koriander og rød chili over.

Tip: Chiliolie kan købes færdigblandet, men du kan også selv lave den af olivenolie tilsat strimler af frisk chili. Lad olien trække lidt før brug – eller lav en hel flaske, du løbende kan benytte til retter som denne.

Du kan finde opskriften på Sif Orellanas indisk inspirerede kyllingesuppe

Du kan købe Sifs bog Guld i Gryden HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!