Okseragout med grønt

3 sep, 2018 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Okseragout med grønt er en velsmagende og skøn ragout med delikat rodfrugtmos. Okseragout er en lækker, lunende ret, og det kan betale sig at tilberede dobbelt portion af ragouten, som let kan fryses ned og tages op på en travl dag.

Ingredienser til 4 personer

1 kg oksekød i tern eller strimler, eksempelvis fra tykkam
50 g økologisk bacon
Gammeldags kærnet smør
5 fed hvidløg
1 chili
1 spsk paprika
5 rødløg
6 peberfrugter, gerne i forskellige farver
4 gulerødder
800 g tomater, flåede friske eller fra dåse
½ hvidkål eller spidskål
½ l grønsagsbouillon
Uraffineret flagesalt samt friskkværnet peber
Friskhakket persille til drys
Reven skal af ½ citron

Fremgangsmåde

Skær baconen i mindre stykker og svits den let i smørret. Tilsæt chili og oksekødsstykkerne lidt efter lidt og brun dem. Skold og flå tomaterne og skær dem i mindre stykker. Alternativt kan du bruge økologiske, flåede tomater fra dåse. Tilfør krydderier til kødet, når det er brunet, og tilsæt herefter tomaterne. Kom grønsagsbouillon ved, så det næsten dækker, muligvis skal du spæde til med lidt mere vand, afhængig af grydens form. Lad ragouten simre ved svag varme i to timer.

Pil og hak løgene, rengør peberfrugterne og skær dem i mindre stykker, skræl gulerødderne og skær dem i skiver og skær kålen i strimler. Tilsæt herefter de sidste grønsager til ragouten og lad den simre i yderligere en halv time. Smag den til med salt og peber, drys med friskhakket persille og eventuelt reven citronskal og server den med rodfrugtmos.

Rodfrugtmos

Ingredienser

600 g kartofler
2 gulerødder
1 bundt persille
1 dl Acido, fåreyoghurt eller fløde
Gammeldags kærnet smør eller ghee
Lidt friskreven parmesanost (kan udelades)
½ tsk reven muskat
Uraffineret salt og friskkværnet peber

 Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker, Kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hak persillen og mos kartofler og gulerødder til en grov mos, hvortil du tilsætter smør, surmælk eller fløde samt krydderier og persille. Hæld mosen i små velsmurte forme eller rakiner og drys eventuelt med parmesanost. Bag rodfrugtmosen ved 160 grader i cirka 20 minutter og server den til ragouten, eventuelt med en god salat til.

Her kan du finde opskrift på Vegetarisk Bourguignon

Var du tilfreds med denne opskrift på okseragout med grønt? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!