Vegetarisk Bourguignon

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Vegetarisk Bourguignon er en efteraarsagtig og kraftfuld gryderet med skovsvampe, roedbeder og forskellige slags loeg.

     3
Vegetarisk Bourguignon

Vegetarisk Bourguignon er en efterårsagtig og kraftfuld gryderet med skovsvampe, rødbeder og forskellige slags løg. Den tager lidt tid at forberede, men skal derefter blot simre på kogepladen, og den er besværet værd, for den smager fantastisk godt. Vegetarisk Bourguignon serveres med kartofler. Opskriften stammer fra bogen Mega Vega, og du kan læse min omtale af bogen vi linket herunder.

Ingredienser til 4 personer
1 løg
4 fed hvidløg
rapsolie til stegning
5 rødbeder (ca. 500 g)
5 gulerødder (350 g)
3 dl blancherede tragtkantareller (tilsvarende 7 dl friske, eller 
2 dl tørrede)
1 dl hakkede soltørrede tomater
½ bundt frisk timian
3 laurbærblade
3 dl rødvin
3 spsk tomatpure
2 dl vand
10 skovchampignoner
5 perleløg
gammeldags kærnet smør eller ekstra jomfruolivenolie til stegning
Uraffineret salt og friskkværnet peber
2 spsk hvedemel
4 spsk vand
1 dl syltede løg
½ bundt persille

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg. Svits dem bløde i olie i en stor gryde. Skræl og skær rødbeder og gulerødder i store stykker. Lad dem svitse med i gryden i nogle minutter. Tilsæt tragtkantarellerne. Skær dem i mindre stykker, hvis de er store. Hak soltørrede tomater og timian. Tilsæt dem sammen med laurbærblade, og svits i yderligere nogle minutter. Hæld rødvin, tomatpure og vand ved. Lad det koge under låg i 25 minutter. Skræl og kog kartoflerne. Skær champignon og perleløg i kvarte, og steg dem gyldne i smør eller olie på en stegepande. Krydr med salt og peber. Stil til side.

Når retten har kogt i 25 minutter, er det på tide at jævne den. Bland hvedemel og vand i en lille skål. Pisk, så alle klumper af mel bliver opløst. Hæld saucejævneren i gryden lidt ad gangen, til saucen bliver så tyk, som du vil have den. Tilsæt skovchampignon, perleløg og syltede løg, og lad det koge i yderligere 5-10 minutter, til rødbederne er bløde. Smag retten til med salt og peber.  Tag laurbærbladene op og vegetarisk Bourguignon er klar til servering. Klip lidt ­frisk persille over retten og server med kogte kartofler til 4 personer.

Du kan finde min omtale af bogen Mega Vega HER
Du kan finde opskriften på squashspagetti HER
Du kan finde opskriften på vegetarisk Bolognese HER
Du kan finde opskriften på okseragout med grønt HER

Var du tilfreds med denne opskrift på vegetarisk Bourguignon? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.