Bolognese med linser

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Bolognese med linser. Du kan sagtens lave en vegetarisk Bolognese sauce på sorte linser, der baade smager og har konsistens som den originale italienske

     5
Bolognese med linser

Bolognese med linser. Du kan sagtens lave en vegetarisk Bolognese sauce på sorte linser, der både smager og har konsistens som den originale italienske. Denne opskrift stammer fra bogen Mega Vega. Du kan se min omtale af bogen via linket nederst.

Ingredienser til 4-6 portioner
1 gulerod
1 løg
1-2 fed hvidløg
ekstra jomfruolivenolie til stegning
1½ dl sorte belugalinser (findes i de fleste supermarkeder)
500 g hakkede tomater
2 dl creme fraiche 38 %
2 dl vand
1 grønsagsbouillonterning
1 tsk sukker
1 spsk balsamicoeddike (kan 
udelades)
lidt spidskommen, hvis du kan lide det
4 portioner fuldkornsspaghetti eller squashspagetti
Uraffineret salt og friskkværnet peber
basilikum eller oregano (frisk eller tørret)

Fremgangsmåde

Skræl og riv guleroden groft. Pil og hak løg og ­hvidløg. Svits i olie i en gryde, og tilsæt linser, hakkede tomater, creme fraiche, vand, bouillonterning, sukker, balsamicoeddike og eventuelt spidskommen. Lad det simre med låget på klem i cirka 25 minutter, eller til du synes, at linserne har fået en god konsistens. Blend saucen med en stavblender, eller lad den koge lidt længere, hvis du vil have en mere moset konsistens. Tilsæt mere vand, hvis du vil have en tyndere sauce. Kog pastaen, imens saucen koger færdig. Smag saucen til med salt, peber og basilikum/­oregano, og server med fuldkornspasta eller squashpasta  og evt. parmesanost.

Du kan finde min omtale af bogen Mega Vega HER
Du kan finde opskriften på squashspagetti HER
Du kan finde opskriften på Bolognese med valnødder HER
Du kan finde opskriften på grønsagslasagne HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Bolognese med linser? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.