Mega Vega – bog med vegetariske opskrifter

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Mega Vega - bog med vegetariske opskrifter er udarbejdet af to forfattere, der braender for vegetariske maaltider, det maerker i deres bog, der indeholder mere end 200 vegetariske og veganske opskrifter til hele familien. 

     5
Mega vega - bog med vegetariske opskrifter

Mega Vega – bog med vegetariske opskrifter er udarbejdet af de to svenske forfattere Sara Ask og Lisa Bjärbo. De brænder for vegetariske måltider, det mærker man, når man læser deres smukke bog, der indeholder mere end 200 vegetariske og veganske opskrifter til hele familien.

De to forfattere har opstillet en række gode argumenter for, hvorfor vi alle burde spise grønnere og inkludere flere vegetariske måltider i vores liv. For det første, fordi det er bedre for klimaet og miljøet, men absolut også fordi det giver billigere, sundere og mere varierede og farverige måltider at leve grønt.

Bogen Mega Vega indeholder ikke bare lette opskrifter med ris og pasta til travle dage, men også mere varierede retter til hverdage, hvor der er bedre tid til forberedelserne. Bogen indeholder desuden virkelig gode børnevenlige retter, ligesom der er fundet plads til det sunde søde og ikke mindst til vegetariske retter til helt særlige lejligheder som jul og fødselsdage.

Det er en smuk bog, den er omfangsrig og grundig, og jeg kan varmt anbefale den til de mange danske familier, der gerne vil have inspiration til mere grønt på middagstallerkenerne.

Du kan købe bogen Mega Vega HER
Du kan finde opskriften på vegetarisk Bolognese HER
Du kan finde opskriften på vegetarisk Bourguignon HER
Du kan finde opskriften på sunde energimuffins HER

P.S. En lille kommentar til bogen er dog, at forfatterne anbefaler rapsolie, blandt andet til stegning og som kilde til omega 3 fedtsyrer. Det er rigtig ærgerligt, for i Danmark er det særdeles vanskeligt at finde en rapsolie, der ikke er ødelagt af raffinering, hvilket også ødelægger omega 3 og andre eventuelle sundhedsfremmende egenskaber den måtte have haft. Lykkes det at finde en økologisk, uraffineret rapsolie, så må den aldrig anvendes til stegning, det tåler de sarte omega 3 fedtsyrer nemlig ikke. Lever man vegetarisk eller vegansk, så kan eksempelvis alger, tang, hørfrø eller hampefrø være gode kilder til de livsvigtige omega 3 fedtsyrer. 

Var du tilfreds med denne omtale? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.