Opskrift på Grøntsagslasagne

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Opskrift på groentsagslasagne helt uden koed og for hele familien

     8
Opskrift paa groentsagslasagne

Opskrift på en velsmagende og delikat grøntsagslasagne, hvor lasagnepladerne er udskiftet med hvidkålsblade, fyldet er grøntsager og så smager den himmelsk. Denne sunde opskrift på grøntsagslasagne er mange børns favoritlasagne, og jeg kan kun anbefale dig at prøve den. Husk at lave en ekstra stor portion og server gerne grøntsagslasagnen med en god salat til. Denne opskrift er glutenfri.

Ingredienser til 4 prs.

Lasagne plader er blade fra ½ hvidkålshoved
1 pose frossen spinat ca. 350 g

Grøntsagsfars:

1 rødløg
1 stor gulerod
1 persillerod
½ knoldselleri
Stokkene fra 2 broccoli buketter
1 porre
1 rød peberfrugt
1 chili
2 fed hvidløg
400 g flåede, hakkede tomater
Basilikum og oregano (gerne friskhakket, men tørret er også fint)
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Jomfrukokosolie eller ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:

Grøntsagerne rengøres og rives – evt. i food processor. De kan også hakkes fint, så ser lasagnen ud som herover. De revne eller hakkede grøntsager svitses let på panden i  jomfrukokosolie eller ekstra jomfruolivenolie. Tilsæt hakkede tomater og hvidløg til sidst og smag dem til med salt og peber samt krydderurter. En pakke frossen økologisk spinat tøs op. Pil bladene fra et halvt hvidkålshoved, rengør dem og kog dem i 12 minutter. Lad dem tørre imellem to rene viskestykker.

Bechamelsauce laves af (den må gerne være rigtig tyk):
25 g gammeldags kærnet smør, ghee eller jomfrukokosolie
2 spsk mel eller rismel (glutenfri)
vand fra hvidkålsbladene
salt, peber og reven muskatnød
Friskreven parmesan ost efter smag og behag

Tag en lille bradepande eller ildfast fad og smør det grundigt. Start med et lag hvidkålsblade i formen, læg grøntsagsfarsen på og derover et lag spinat. Smør den tykke behamelsauce udover og drys med parmesan. Fortsæt med så mange lag der kan laves, og du kan enten slutte af med bechamelsauce som på det øverste billede eller med et hvidkålsblad med parmesan, som det nederste billede. Bag grøntsagslasagnen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Server med en lækker salat til.

Du kan finde opskriften på spagetti med valnøddesauce HER
Du kan finde opskriften på grønsagsspagetti med delikat tomatsalat HER
Få flere gode råd til et glutenfrit liv samt mange flere glutenfri opskrifter her på siden.

I min nye bog ”7 veje til et langt liv” kan du læse meget mere om middelhavskost og hvordan du kan opnå det gode, lange liv. Her finder du også lækre og sunde opskrifter, som jeg har fået af
lokale kvinder under mine rejser til Syden. I bogen finder du også De syv aldersknapper, som du kan anvende og skrue op eller ned for, afhængig af formåen og tid.

Ny bog – 7 veje til et langt liv
Ny bog – 7 veje til et langt liv

Du kan læse meget mere om middelhavsmad og hente inspiration til et væld af nye opskrifter i min bog ”7 veje til et langt liv – få det bedste ud af dine gener.” Den kan købes HER

Var du tilfreds med denne opskrift på grøntsagslasagne? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende, sunde opskrifter hver måned.