Opskrift på Grøntsagslasagne

 

Opskrift på en velsmagende og delikat lasagne, hvor lasagnepladerne er udskiftet med hvidkålsblade, fyldet er grøntsager og så smager den himmelsk. Denne sunde opskrift på grøntsagslasagne er mange børns favoritlasagne, og jeg kan kun anbefale dig at prøve den. Husk at lave en ekstra stor portion og server gerne grøntsagslasagnen med en god salat til. Denne opskrift er glutenfri.

Ingredienser til 4 prs.

Lasagne plader er blade fra ½ hvidkålshoved
1 pose frossen spinat ca. 350 g

Grøntsagsfars:

1 rødløg
1 stor gulerod
1 persillerod
½ selleri
Stokkene fra 2 broccoli buketter
1 porre
1 rød peberfrugt
1 chili
2 fed hvidløg
400 g flåede, hakkede tomater
Basilikum og oregano (gerne friskhakket, men tørret er også fint)
Jomfrukokosolie

Fremgangsmåde:

Grøntsagerne rengøres og rives – evt. i food processor. De revne grønsager svitses let på panden i  jomfrukokosolie. Tilsæt hakkede tomater og hvidløg til sidst og smages de til med salt og peber samt krydderurter. En pakke frossen økologisk spinat tøs op. Pil bladene fra et halvt hvidkålshoved, rengør dem og kog dem i 12 minutter. Lad dem tørre på et viskestykke.

Bechamelsauce laves af:
25 g gammeldags kærnet smør eller ghee
2 spk mel eller rismel (glutenfri)
vand fra hvidkålsbladene
salt, peber og reven muskatnød
Friskreven parmesan ost

Tag en lille bradepande eller ildfast fad og smør det grundigt. Start med et lag hvidkålsblade i formen, læg grøntsagsfarsen på og derover et lag spinat. Smør behamelsaucen udover og drys med parmesan. Fortsæt med så mange lag der kan laves og bag grøntsagslasagnen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Server med en lækker salat til.

Få flere gode råd til et glutenfrit liv samt mange flere glutenfri opskrifter her på siden.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende, sunde opskrifter hver måned.

Debat