Spagetti med valnøddesauce

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Spagetti med valnoeddesauce er en super laekker og let ret, hvor den saedvanlige koedsauce er erstattet af valnoeddesauce.

     6

Spagetti med valnøddesauce er en super lækker og let ret, hvor den sædvanlige kødsauce er erstattet af valnøddesauce med aubergine. Valnøddesaucen er fyldig, og den tilsatte miso (fermenteret soja) giver den den eftertragtede Umami smag (kødsmag), helt uden, at retten indeholder kød.

Valnøddesauce – Ingredienser til 4 personer

300 g aubergine
1/2 – 1 chili efter smag og behag
50 g rødløg – cirka 1 mellemstort løg
200 g friske, snittede champignon
4 fed hvidløg
1 dåse økologiske, flåede tomater
1 spsk miso
50 g valnødder
8 soltørrede tomater
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk frisk eller 1 tsk tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
Jomfrukokosolie til stegning

Fremgangsmåde

Rengør auberginen og  skær den i små stykker. Lad auberginestykkerne trække i en halv liter vand, tilsat 3 spsk salt, i cirka en halv time. Tør dem i et rent viskestykke. Svits dem på panden sammen med champignon, skåret i skiver, finthakket rødløg og chili. Blend samtlige øvrige ingredienser til valnøddesaucen og tilsæt saucen aubergineblandingen. Svits et par minutter og blandingen er klar til servering. Du kan også servere valnøddesaucen ren, uden aubergine og champignon. Pynt med frisk oregano og eventuet friskreven Parmesanost.

Server valnøddesaucen med almindelig fuldkornspasta eller prøv eventuelt squashpasta, det er ogå susende lækkert og sundt. En tomatsalat passer fantastisk godt til denne ret.

Du kan finde opskriften på squashpasta HER
Du kan finde opskriften på grønsagsspagetti med tomatsalat HER

Var du tilfreds med denne opskrift på spagetti med valnøddesauce? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.