Opskrift på burger – græsk variant

12 jul, 2018 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Opskrift på burger – græsk variant. Prøv en anderledes og super lækker burger med tzatziki og græsk præg. Den smager og kan eksempelvis serveres i hjemmebagte burgerboller og med bønnefritter til. Prøv, for det smager fantastisk godt.

Ingredienser til 6 stk. burgerboller
(Du kan finde glutenfri burgerboller HER)
3 dl tempereret vand
10 g gær
1 tsk. uraffineret flagesalt
1 tsk. honning
1 æg + evt. 1 til pensling
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1 dl blandede hørfrø, sesamfrø og græskarkerner
100 g groft rugmel
100 g grovvalsede havregryn
250 g speltmel eller 150 g speltmel og 100 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør dejen grundigt, enten i hånden eller på røremaskine. Lad den hæve tildækket et lunt sted i et par timer, ælt herefter dejen igen med det sidste mel, form den til seks boller, som du trykker flade med hånden. Lad dem efterhæve i cirka en halv time, pensl med et pisket æg og drys med sesamfrø. Bag burgerbollerne ved 200 grader i cirka 35 minutter.

Bøffer
(Du kan finde vegetarbøffer HER)
4 store eller 6 små bøffer

6-800 g hakket oksekød eller lammekød
1 chili
1 æg
1 tsk. glutenfri sennep
8 soltørrede tomater i små stykker
2 spsk. kapers (kan udelades)
1-2 dl revet parmesanost (efter smag og behag)
Frisk hakket eller tørret oregano efter smag og behag
2-3 spsk. havregryn til at samle farsen med
Uraffineret salt samt friskkværnet peber

Fremgangmåde
Kom alle ingredienserne i en stor skål og ælt det sammen med hænderne. Sæt den æltede fars på køl i ½ time og form derefter fire store bøffer eller seks små. Pensl bøfferne med olivenolie og steg dem på panden i ca. seks minutter på hver side.

Tzatziki
½ l Acido tykmælk eller økologisk drænet græsk yoghurt
1 agurk
saften fra ½ citron
2 hvidløgsfed
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Hæld Acido i en si, foret med et stykke gaze eller køkkenrulle og lad den dræne i et par timer. Du kan også vælge at købe økologisk græsk, drænet yoghurt. Rengør agurken og riv den groft. Lad også den dræne eller dryppe af i en halv times tid. Bland det hele, smag til med hvidløg, citron, salt og peber og sæt tzatzikien på køl, til den skal serveres.

Saml burgerne med store skiver af bøftomater og server med bønnefritter og ekstra tzatziki til.

Bønnefritter
400 g grønne, frosne bønner
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Vend bønnerne i olie, drys med salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-14 minutter til de er gyldne og sprøde.

Du kan finde en opskrift på glutenfri burgerboller HER
Du kan finde en opskrift på vegetarbøffer HER

Var du tilfreds med denne opskrift på en græsk burger med bønnefritter? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!