Opskrift på græskarsuppe – god og spicy

2 jan, 2020 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Denne opskrift på græskarsuppe er med chili, æbler og granatæbler. Den er spicy og susende lækker, cremet og velsmagende. Du kan sagtens lave en stor portion og fryse ned. Gør du det, så undlad kokosmælk og tilsæt først den, lige før at suppen skal serveres.

Ingredienser 4 prs.

800 g Hokkaido græskar, uden skal og kerner
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 chili efter smag og behag
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
200 g tomater (flåede)
200 g røde æbler
1 tsk friskreven gurkemeje
1-2 tsk spidskommen
6 dl grøntsagsbouillon
4 dl kokosmælk
Lidt vand til justering af konsistensen
uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skræl eller rengør Hokkaido græskarret, fjern kærnerne og skær græskarret i mindre stykker, Hak løg, hvidløg og chili groft og svits det i ekstra jomfruolivenolien. skræl æblerne og skær dem i småbitte stykker. Tilsæt herefter græskar- og æblestykkerne sammen med de flåede (økologiske) tomater. Svits det hele i nogle minutter og tilsæt mortet spidskommen og gurkemeje.

Tilsæt herefter grønsagsbouillon og lad suppen simre ved svag varme i cirka en 20 minutter. Blend suppen ensartet og cremet, juster konsistensen med lidt vand og smag den til med salt og peber. Lige før servering varmes suppen op og tages derefter af blusset for at tilsætte kokosmælk. Suppen må ikke koge, efter at kokosmælken er tilsat. Så er Hokkaidosuppen klar til servering og du kan pynte den med friske krydderurter og granatæblekerner. Velbekomme.

Du kan finde en opskrift på en anden græskarsuppe HER
Du kan finde opskriften på gulerodssuppe med ingefær HER

Var du tilfreds med denne opskrift på græskarsuppe? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!