Græskarsuppe

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Græskarsuppe

     7
graeskarsuppe

Græskarsuppe – opskrift på den bedste græskarsuppe. Græskarsuppe hører efteråret til, og det er en let, sund og velsmagende aftensmad. Du kan tilberede dobbeltportioner og fryse ned, så har du nem mad til travle dage. Du kan også som her servere suppen i smukke, udhulede græskar.

Ingredienser til 4 personer:

600 g Hokkaido græskar (renset vægt)
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
150 g løg
3 fed hvidløg
250 g kogte hvide bønner (125 g. tørrede hvide bønner)
175 g persillerod
100 g æble
2 dl kokosmælk
1 dl appelsinsaft
8 dl grønsagsbouillon
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt Ceylon kanel
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk chiliflager

Fremgangsmåde 

Sæt bønnerne i blød i ca. 12 timer i rigeligt vand. Hæld iblødsætningvandet fra og kog bønnerne i nyt vand, til de er møre. Det tager 45 min- 1 time. Du kan også købe bønnerne på dåse. I så fald skal vandet hældes fra i en sigte.
Rens løgene og skær dem i tern. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Skræl persilleroden og skær den i grove tern. Rens æblet og fjern kernehuset. Behold gerne skrællen på. Skær det i grove tern. Hvis skrællen på hokkaidoen er blød, kan den sagtens spises. Hvis den er hård bør den skrælles. Fjern kernerne fra hokkaidoen og skær den i grove tern.
Varm olivenolien op i en gryde og tilsæt koriander, kanel, chiliflager og spidskommen. Lad det ganske kortvarigt bruse op. Tilsæt nu de hakkede løg og hvidløgsskiverne. Svits forsigtigt indtil løgene er blevet klare. Nu tilsættes æbletern, persillerodstern og hokkaidoternene. Svits grønsagerne i nogle minutter. Nu tilsættes bouillonen. Bring suppen i kog og lad den simre til alle grønsagerne er møre. Tilsæt nu de kogte hvide bønner og kog et par minutter igen.
Nu blendes suppen enten med en stavblender eller i en blender. Tilsæt kokosmælk, appelsinsaft, salt og friskkværnet peber. Varm suppen op til kogepunktet og rør grundigt i den. Smag suppen til med krydderier og server eventuelt med et godt brød til.

Du kan finde opskriften på  skøn blomkålssuppe HER
Du kan finde opskriften på sund rødbedesuppe HER
Du kan finde opskriften på en skøn tomatsuppe HER

Var du tilfreds med denne opskrift på spinatlasagne med squash?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.