Opskrift på herlige Honningkager

17 dec, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Skønne, superlette og velsmagende honningkager med en pikant smag af muskat. Honningkagerne kan bages med eller uden gluten.

Ingredienser til 25-30 stk.
175 g koldt, gammeldags kærnet smør
75 g kokossukker eller rørsukker
1 tsk vaniljepulver eller korn fra ½ stang
1 spsk honning
1 æg
140 g groft rismel
Glasur
100 g flormelis
2 spsk honning
1½ -2 spsk vand
Friskreven muskatnød som drys

Fremgangsmåde
Rør smørret blødt med sukker og vanilje. Tilsæt melet lidt efter lidt, derefter honning og æg. Rør til dejen er blød. Sæt dejen i køleskabet i en halv time. Tænd ovnen på 180 grader og beklæd bagepladen med bagepapir. Form kugler af dejen, sæt dem på bagepladen og tryk dem lidt flade, cirka 3-4 cm i diameter, eller som du synes.
Bag honningkagerne ved 180 grader i cirka 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem.
Lad dem køle helt af, før du pynter med glasur og drysser med friskreven muskatnød.
Kagerne kan holde sig friske i køleskabet i en uges tid.

OBS! Ønsker du at bage honningkagerne med gluten, så erstatter du blot det grove rismel med sigtet speltmel eller hvedemel.

Du kan finde opskriften her på Mormors brunkager
og her på Glutenfri brunkager

Var du tilfreds med denne opskrift på Herlige honningkager? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!