Opskrift på salater i syltetøjsglas

25 aug, 2018 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Opskrift på salater i syltetøjsglas. Disse fantastiske salater kan tilberedes en dag, hvor du har god tid. Du kan forberede en salat i syltetøjsglas til flere af ugens dage. Det hele handler om at pakke salaten i glas med tætsluttende låg og i fem lag. Ved at følge disse enkle instrukser, kan du holde salaterne sprøde, velsmagende og indbydende i køleskabet i adskillige dage.

Fremgangsmåde
1. lag:
Vælg en dressing, en pesto, humus eller den hjemmelavede mayonaise som grunddressing til din salat. Du kan finde opskrifterne under Dips og Dressinger og humus. Hæld dressingen ned i glasset, så den danner bund. Dressingen nederst bevirker, at det andet lag af grønsager marineres lidt, hvilket øger smagsoplevelsen. Du kan med fordel tilsætte ekstra mange friske krydderurter til dressingen, de smager godt og er fyldt med vitaminer og mineraler.
2. lag:
Dette lag er velegnet til alle former for lidt hårde grønsager samt bønner. Det kan være løg, gulerødder, porrer, forårsløg, strimler af selleri eller rødbede, peberfrugter, kikærter, bønner eller linser. Det kan være en god ide at marinere skiver af rødløg i lidt citronsaft og anvende dem i salaten. Marineringen giver løgringene en blød og rund smag.
3. lag:
Flere grønsager som eksempelvis broccolibuketter, ærter, tomater, svampe, spirer eller avocado, vendt i citron. Du kan også sagtens pifte salaten lidt op med for eksempel jordbær, blåbær, melon eller mango afhængig af smag og sæson.
4. lag:
Dette lag er velegnet til eksempelvis lidt humus, en kyllingerest fra dagen før, lidt gedefeta eller en lille håndfuld mandler eller valnødder.
5. lag:
Det hele toppes med friskskyllet salat, spinat eller kål.

Opbevar salaterne på køl, og ryst eventuelt glasset før brug, hvis du spiser af glasset. Du kan også hælde det hele ud i en dyb tallerken, så dressingen fordeles over alle ingredienserne. Det er let, sundt og velsmagende.

Var du tilfreds med denne opskrift på salater i syltetøjsglas? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!