Opskrift på sund julekonfekt

2 dec, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Her kan du finde opskriften på tre slags sund, let og lækker julekonfekt. som kan spises med god samvittighed.

Fyldte dadler

10 stk
10 Medjoul dadler
10 mandler
25 g chokolade 70% eller hvid chokolade

Udsten dadlerne og læg en mandel i stedet. Smelt chokoladen over vandbad og dyp den en spids af den fyldte dadel i chokoladen. Lad det stivne på et stykke bagepapir og pak dem i en kagedåse og opbevar dem på køl.

Chokoladeovertrukne abrikoser

10 stk
25 g chokolade hvid chokolade
Eventuelt drys i form af kokos, finthakkede pistacienødder, frysetørrede hindbær eller solbær

Smelt chokoladen over vandbad og dyp abrikoserne i chokoladen, eventuelt på en gaffel. Lad dem stivne på et stykke bagepapir, og før chokoladen er helt stivnet, drysser du og pynter dem. Opbevar dem i en kagedåse på køl.

Konfektstykke

1 dl mandler
1 dl paranødder
2 dl jomfrukokosolie
4 dl tørrede dadler udblødt i vand i 1 time eller friske Medjoul dadler
2 dl rå kakaopulver
1 knivspids uraffineret salt

Blend alle ingredienser i en foodprocessor eller blender. Der skal motorkraft til, for dejen er sej. Når alt er blendet, så presser du dejen ned i en lille bradepande eller form, til den er ca. 3 cm tyk og dækker.

Kagen sættes herefter i køleskabet, overdækket med et stykke madpapir. Når den er lidt kold og fast, så udskæres den i passende konfektstykker. Du kan lave drys ved at blende kokosmel med gurkemeje eller hvedegræspulver eller rødbedesaft, lade det tørre og drysse det over konfektstykkerne som pynt, men du kan også bare drysse den med kokosmel.

Her kan du finde opskriften på sunde konfektkugler
Du kan også finde opskriften på trøffelkugler med gulerod
Se også andre glutenfri kager.
Og her kan du se en oversigt over glutenfri slik.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!