Opskrift på tærte med tomat

14 maj, 2020 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Opskrift på den eller de lækreste tærter med masser af smag og kraft. Du kan bage en stor tærte eller fire små og servere dem til aften med en fyldig salat til eller til frokost eller brunch, som de er. Tærterne er lette og hurtige at lave, og de er også velegnede til at tage med på skovtur eller picnic.

Ingredienser til 1 stor eller 4 små tærter
Dej
125 g koldt smør
200 g sigtet speltmel (eller boghvedemel, hvis glutenfri)
1 æg
1 knsp uraffineret salt

Fyld
3 æg
2 dl Acido yoghurt naturel (eller cashewnøddeyoghurt, hvis mælkefri)
1 dl crème fraiche (eller cashewnøddeyoghurt, hvis mælkefri)
1 rødløg
1-2 tsk kapers (kan udelades)
250 cherrytomater
50 g soltørrede tomater
50 g gedefeta (eller vegansk ost)
100 g reven gruyere (eller vegansk ost)
2 spsk frisk oregano
1 spsk frisk timian
friskkværnet peber og eventuelt uraffineret salt, men smag til, for ostene er ofte salte
25 g reven Parmesan som topping til sidst (kan udelades)

Fremgangsmåde
Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet. Pisk et af æggene let, og saml dejen med det. Rul den ud, og kom den i fire små tærteforme på ca. 10 cm. Lad tærtebundene hvile i køleskabet i en halv time. Prik dem med en gaffel, og forbag dem i 10 minutter ved 180 grader.

Halvér tomaterne og bag dem i ovnen ved 150 grader i 25 minutter. Det giver tomaterne mere sødme. Pil løget og skær hak det fint. Pisk æggene sammen med Acido, crème fraîche og reven ost, peber og eventuelt salt, men pas på, for ostene er ofte salte. Bland tomater, løg, krydderier og krydderurter i og fordel blandingen i de forbagte bunde. Riv Pamesanost over til sidst.
Bag tærterne midt i ovnen i ca. 35 minutter ved 180 grader, til de er faste og gyldne på toppen.

Her kan du finde opskriften på lækker laksetærte
Find opskriften på tærte med rødløg og svampe

Var du tilfreds med denne opskrift på tærte med tomat?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!