Opskrift på wokret med pak choi og jordskokker

30 nov, 2019 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne opskrift på wokret med pak choi og jordskokker er lækker og mættende. Pak choi er meget anvendt i det kinesiske køkken, hvor den regnes for at være en af de fineste grøntsager. Den minder noget om bladbede, men er kortere og de grønne blade finere. De seneste sæsoner er pak choi blevet forholdsvis almindelig også i danske supermarkeders kølediske.

Denne lækre opskrift stammer fra Claus Dalby’s bog Hold Vægten, du kan finde min omtale af bogen via linket herunder.

Ingredienser til fire personer

100 g perlerug (giver cirka 300 g kogte korn)
200 g jordskokker
200 g pak choi
200 g gul peber
en håndfuld bredbladet persille
ekstra jomfruolivenolie til stegning
salt og peber
evt. vin- eller æbleeddike
sesamfrø

Fremgangsmåde

Kog perlerugen i cirka 20 minutter. Rengør jordskokkerne og skær dem i tynde skiver. Rengør Pak Choi kålen og peberfrugten og skær dem i mindre stykker. Skyl persillen, fjern stænglerne og hak den.

Kom ekstra jomfruolie i wokken og steg kålen med jordskokkerne i tre til fire minutter. Tilsæt derefter den kogte perlerug samt peberfrugten og svits videre i et par minutter. Krydr retten med salt og peber og vend persillen i. Til sidst tilsætter du eventuelt lidt vin- eller æbleedikke og drysser med sesamfrø og retten er klar til servering. Bon appetit.

pak choi

Du kan finde opskriften på wok med svampe og selleri HER
Du kan læse min omtale af Claus Dalby’s bog Hold Vægten HER

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!