Ovnristede søde kartofler med yoghurt

26 okt, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Ovnristede søde kartofler med græsk yoghurt, pistacienødder og koriander er en skøn ret, let, hurtig, billig og sund. Søde kartofler er bare sunde og velsmagende, og i denne version fra den smukke bog Kærlighed, olivenolie og citroner, skrevet af Mina Stone. Ovnristede søde kartofler med yoghurt kan serveres som en selvstændig frokostret eller som tilbehør til en fyldig salat eller andet.

Ingredienser til 4-6 personer 
4 små eller mellemstore søde kartofler, skåret i halve på langs
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie, plus mere til at dryppe med
330 g græsk yoghurt 10 % eller 2 %
saften af 1 citron eller lime
60 g rå pistacienødder, hakket, til pynt
1 håndfuld koriander, hakket, til pynt
salt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde 
Forvarm ovnen til 200 C°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Dryp de søde kartofler med olivenolie, så hele overfladen af de halve kartofler får en fin glans. Drys med salt, og læg kartoflerne med skindsiden opad på bagepladen.
Rist i 30-40 minutter, indtil kartoflerne er møre og har brune, luftige pletter på overfladen. Læg dem med snitfladen opad på et serveringsfad, og lad dem køle af, indtil de kun er lune.
Rør yoghurten sammen med citronsaft og 2 spsk. olivenolie i en mellemstor skål, og smag til med salt. Fordel yoghurten på et serveringsfad, og anret de søde kartofler ovenpå. Pynt med pistacienødder og koriander, dryp med olivenolie, og kværn lidt peber over.

Her kan du finde opskriften på Grønne frikadeller
Her kan du finde opskriften på Ovnristede grønsager i fad
Her kan du finde opskriften på Stegt spidskål med æbler

Var du tilfreds med denne opskrift på Ovnristede søde kartofler med yoghurt? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!