Ovnristede søde kartofler med yoghurt

26 okt, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Ovnristede søde kartofler med græsk yoghurt, pistacienødder og koriander er en skøn ret, let, hurtig, billig og sund. Søde kartofler er bare sunde og velsmagende, og i denne version fra den smukke bog Kærlighed, olivenolie og citroner, skrevet af Mina Stone. Ovnristede søde kartofler med yoghurt kan serveres som en selvstændig frokostret eller som tilbehør til en fyldig salat eller andet.

Ingredienser til 4-6 personer 
4 små eller mellemstore søde kartofler, skåret i halve på langs
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie, plus mere til at dryppe med
330 g græsk yoghurt 10 % eller 2 %
saften af 1 citron eller lime
60 g rå pistacienødder, hakket, til pynt
1 håndfuld koriander, hakket, til pynt
salt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde 
Forvarm ovnen til 200 C°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Dryp de søde kartofler med olivenolie, så hele overfladen af de halve kartofler får en fin glans. Drys med salt, og læg kartoflerne med skindsiden opad på bagepladen.
Rist i 30-40 minutter, indtil kartoflerne er møre og har brune, luftige pletter på overfladen. Læg dem med snitfladen opad på et serveringsfad, og lad dem køle af, indtil de kun er lune.
Rør yoghurten sammen med citronsaft og 2 spsk. olivenolie i en mellemstor skål, og smag til med salt. Fordel yoghurten på et serveringsfad, og anret de søde kartofler ovenpå. Pynt med pistacienødder og koriander, dryp med olivenolie, og kværn lidt peber over.

Her kan du finde opskriften på Grønne frikadeller
Her kan du finde opskriften på Ovnristede grønsager i fad
Her kan du finde opskriften på Stegt spidskål med æbler

Var du tilfreds med denne opskrift på Ovnristede søde kartofler med yoghurt? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!