Opskrift på ovnristede grønsager i fad

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Opskrift på ovnristede grønsager i fad

     7
ovnristede groensager i fad

Briam er det græske navn for denne opskrift på ovnristede grøntsager i fad med masser af friske grønsager, løg, revne tomater og god olivenolie. Retten smager fantastisk dejligt, er enkel og billig, og den stammer fra den smukke bog Kærlighed, Olivenolie og citroner, skrevet af Mina Stone. Retten kan spises varm eller afkølet med græsk yoghurt og godt brød til.

Ingredienser til 6-8 personer

450 g tyndskindede, voksagtige gule eller røde kartofler
680 g aubergine
450 g peberfrugt (enhver slags og størrelse)
450 g squaash
2 store løg
4 hvidløgsfed
300 g cherrytomater (valgfrit)
6 store tomater
2½ dl ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og friskkværnet sort peber

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 C°. Hav to bradepander eller ovnfaste fade på 23 x 33 cm klar.
Skær kartofler, auberginer, peberfrugter og squash i rustikke, mundrette stykker, og kom dem i en skål.
Skær løgene i tynde halvmåner, og pil hvidløgsfeddene, og hak dem groft. Vend løg, hvidløg og hele cherrytomater (valgfrit) i skålen med de udskårne grøntsager.
Riv tomaterne groft over en skål. Når du river dem, vil du stå tilbage med skindet af tomaterne, som du kan kassere eller gemme til anden brug.
Vend grøntsagerne med den revne tomat, olivenolie og masser af salt og friskkværnet sort peber, og sørg for, at de krydres godt. Fordel grøntsagerne i de to bradepander eller fade, og sørg for at dele saften ligeligt mellem dem. Dæk med bagepapir, og bag i 40 minutter. Øg temperaturen til 200 C°, fjern papiret, og bag i yderligere 30-40 minutter, eller indtil grøntsagerne er gyldenbrune ovenpå.

Her kan du finde opskriften på Grønne frikadeller
Her kan du finde opskriften på Bagte auberginer med pinjekerner
Her kan du finde opskriften på Stegt spidskål med æbler

Var du tilfreds med denne opskrift på ovnristede grønsager i fad? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.