Bagte auberginer med pinjekerner

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Bagte auberginer med pinjekerner

     8
Bagte auberginer med pinjekerner

Bagte auberginer med pinjekerner og tahin er en virkelig lækker og delikat ret med masser af smag og fylde. Når aubergine ristes i ovnen med masser af god olivenolie, så får den en karamleagtig konsistens og smag. Det er lækkert. Auberginer kræver lidt omsorg, når de skal tilberedes. De skal have godt me olivenolie af højeste kaliber og så skal de bages i ekstralang tid. Til denne ret lægges skiver af aubergine i lag med en fyldig citrontahin og det hele toppes med pinjekerner. Retten kan spises med lidt god fisk, fjerkræ eller grønne frikadeller. Opskriften stammer fra den smukke bog Kærlighed, olivenolie og citroner, skrevet af Mina Stone.

Ingredienser 4-6 personer

Til de ovnristede auberginer:
2 mellemstore auberginer (ca. 700 g)
1¼ dl ekstra jomfruolivenolie
1 hvidløgsfed, hakket
Uraffineret flagesalt og friskkværnet sort peber

Til tahinen:
1¼ dl tahin
saften af 1 citron
½ dl vand
uraffineret flagesalt

Til pinjekernerne:
45 g rå pinjekerner
ekstra jomfruolivenolie
uraffineret flagesalt
hakket bredbladet persille eller koriander, til pynt

Fremgangsmåde

Lav auberginerne: Forvarm ovnen til 220 C°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Skær enderne af auberginerne. Skær dem i halve på langs og derefter i 1 cm tykke halvmåner. Kom dem i en skål, og dryp med nok olivenolie til, at hvert stykke mættes. Dette er vigtigt og vil kræve mere olie, end du tror. Vend hvidløg i, og tilsæt endnu en rundhåndet sjat olivenolie for en god ordens skyld. Giv aubergineskiverne godt med salt og peber.
Læg aubergineskiverne på den forberedte bageplade, og rist, til de er gyldenbrune, cirka 30 minutter. Vend dem halvvejs, så begge sider får farve. Tag dem ud af ovnen.

Lav tahinen: Mens aubergineskiverne er i ovnen, kommes tahinen i en skål og piskes sammen med citronsaften og et godt nip salt. Tilsæt langsomt vandet under konstant piskning, indtil det har konsistens som letpisket fløde.

Rist pinjekernerne: Kom pinjekernerne på en lille, tung stegepande. Dryp med olivenolie, til pinjekernerne lige knap er dækket over det hele, og drys med salt. Rist ved meget lav varme, indtil de er gyldenbrune, og ryst panden ofte.

Ved servering: Smør tahincremen ud på et fad. Anret aubergineskiverne ovenpå, og drys med pinjekerner og persille eller koriander og server.

Her kan du finde opskriften på Grønne frikadeller
Her kan du finde opskriften på Ovnristede grønsager i fad
Her kan du finde opskriften på Stegt spidskål med æbler

Var du tilfreds med denne opskrift på bagte auberginer med pinjekerner? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.