Opskrift på Porresuppe med Selleri og Gulerødder

2 apr, 2008 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Denne skønne porresuppe med selleri og gulerødder er ikke bare sund, den smager også fantastisk godt. Du kan sagtens servere denne suppe for familien med et stykke godt brød til. Suppen kan også fryses, så der er nem mad til travle dage.

Ingredienser 4 prs:

4 porrer
4 små gulerødder
1 lille selleri
3 spsk jomfrukokosolie
1 liter grøntsagsbouillon
150 g røde linser
50 g suppenudler
1 tsk paprika
1 tsk karry
Flagesalt og friskkværnet peber
Jomfrukokosolie
Lidt fløde til legering (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Vask og striml porrene, skær selleri og gulerødder i tern og svits selleri og gulerod i kokosolien i nogle minutter.
Tilsæt karry, paprika, linser og bouillon og kog det hele i 5 min.Tilsæt herefter porrer og nudler og kog videre i 10 min.
Smag suppen til med salt & peber, leger den eventuelt ved at blende og tilsætte lidt fløde. Server porresuppe med selleri og gulerødder med lidt friske krydderurter og eventuelt lidt godt brød.

Prøv også denne lækre Sellerisuppe med mandler
Eller denne sunde Grønkålssuppe med urter

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!