Opskrift på Grønsagspostej med Krydderurter

8 apr, 2019 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Opskrift på Grønsagspostej med Krydderurter. Denne enkle og velsmagende Grønsagspostej med krydderurter er superlet at lave og kan serveres som aftensmad med en fyldig salat til eller som en lækker frokostret eller sundt pålæg. Grønsagspostejen er glutenfri og mælkefri.

Ingredienser til 4 personer

200 g løg og/eller porre
200 g gulerod
200 g persillerod eller knoldselleri
2½ dl grønsagsbouillon
½ dl god ekstra jomfruolivenolie
1 dl havregryn eller hirseflager
1 dl linsemel (kan erstattes af havregryn eller hirseflager)
2 æg eller æggeerstatning fx. hørfrøskum
friskkværnet peber
1 tsk tørret basilikum eller 2 spsk friskhakket
1 tsk timian eller 1 spsk frisk
2-3 spsk friskhakket persille
1-2 fed hvidløg (kan udelades)

Fremgangsmåde

Samtlige grønsager rengøres og rives, eventuelt i en food processor. Svits alle grønsagerne i ekstra jomfruolivenolie på panden, tilsæt grønsagsbouillon og lad det simre i et par minutter. Herefter tilsættes krydderier, æg, havregryn/hirseflager og linsemel, og det hele kommes i en velsmurt form (1 liter) og bages ved 200 grader i en time.

Du kan med fordel servere grønsagspostejen med en fyldig salat, pesto og bønnefritter til.
En eventuel rest kan fint anvendes som pålæg dagen efter og grøntsagerne kan varieres, afhængigt af hvad du har i køleskabet.

Du kan finde opskriften på madpandekager HER
DU kan finde opskriften på squashlasagne HER

Var du tilfreds med denne opskrift på grønne wraps? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!