Rabarber tærte

7 maj, 2020 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Rabarber tærte er frisk og lækker og vil glæde på ethvert kaffebord. Du kan bage en stor tærte eller fire små af denne portion. Tærterne smager bedst samme dag, som de er bagt og kan tilberedes med speltmel eller glutenfrit, du kan se alternative meltyper herunder. Rigtig god fornøjelse.

Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej til kager.

Ingredienser til en stor kage eller 4 små

Dej
150 g sigtet speltmel eller groft rismel
30-40 g mandler, blendet til mel
1 spsk rørsukker
1 knsp salt
50 g Skyr, kokos- eller fåreyoghurt
100 g gammeldags kærnet smør
4 spsk koldt vand

Fyld
150 g jordbær
200 g rabarber
1 tsk vanillepulver
50 g kokossukker
½ -1 spsk majsstivelse
40 g mandler, malet til mel

Hindbær eller andre bær til topping (kan udelades)

Fremgangsmåde

Saml dejen, den må ikke være for fast, og du kan justere konsistensen med mel og vand. Sæt dejen i køleskab i ti minutter og rul den ud eller tryk den ud i en velsmurt stor tærteform eller i fore små. Forbag dejen ved 180 grader i cirka 10 minutter.
Rengør jordbær og rabarber og skær rabarberne i tynde strimler. Vend dem i sukkeret og lad dem stå i ti-femten minutter. Skær jordbærrene i mindre stykker og varm rabarber, sukker og jordbær op i en gryde. Tilsæt vanille og majsstivelse. Efter cirka fem minutter, tages gryden af varmen, frugtmassen afkøles lidt og du kan tilsætte de hakkede mandler. Massen må ikke være for flydende, så skal der lidt mere majsstivelse i. Fordel fyldet i formen/formene og pynt eventuelt med bær. Tærterne bages ved 180 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Serveres gerne lune, eventuelt med Skyr, creme fraiche eller kokosflødeskum.

Kokosflødeskum: 1 dåse kokosmælk sættes i køleskab i en time før brug. Hæld væden fra og pisk den faste kokosfløde med håndpisker til det skummer let. Du kan tilsætte lidt vanillepulver efter smag og behag.

Læs mere om her, hvorfor rabarber er super sunde
Find opskriften her på de bedste glutenfri rabarbermuffins
Find opskriften her på rabarbermuffins med crumble

Var du tilfreds med denne opskrift på rabarber tærte? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!