Rodfrugt blinis med stenbiderrogn

16 mar, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Rodfrugt blinis med stenbiderrogn er en super lækker ret, enten som middagsret, forret eller frokostret. Rodfrugt blinis smager fantastisk dejligt, er lette at lave og mætter mere end almindelige blinis. Rodfrugt blinis er glutenfri.

Ingredienser til 8 stk

350 g kartofler
150 g gulerødder
100 g selleriknold
1 rødløg
1 spsk. uraffineret flagesalt
1 håndfuld friske krydderurter
2 æg
2 spsk. Maizena eller groft rismel
1 knsp chili
friskkværnet peber
Smør eller olie til stegning

Stenbiderrogn, creme fraiche, hakket rødløg og eventuelt dild.

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Skræl kartofler, gulerødder og selleri og riv dem groft. Kom dem i en skål og tilsæt 1 spsk. salt. Vend det rundt og stil til side i cirka 15 minutter. Skyl kartoflerne godt og pres så meget væske ud, som du kan med hænderne.
Tilsæt nu de revne rødløg, æg, mel og krydderier og krydderurter.
Der kan stadig være lidt salt på rodfrugterne, så tilsæt ikke ekstra salt.

Kom smør eller olie på panden. Form enten små rodfrugt blinis med hænderne eller med en ske. Har du en blinis pande, så er det perfekt. Tryk dem lidt flade. Brun rodfrugt blinis på begge sider ved middelhøj varme, til de er gyldne. Læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir og bag dem færdige i ovnen i cirka 12-15 min. ved 200 grader.

Spis for eksempel rodfrugt blinis med creme fraiche, stenbiderrogn og finthakkede rødløg og dild samt gerne med det samme, for de smager bedst lune og nylavede.

Her kan du finde opskriften på Stenbiderrogn med glutenfri blinis 
Her kan du finde opskriften på Fiberpandekager med spinat

Var du tilfreds med denne opskrift på Rodfrugt blinis med stenbiderrogn? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!