Stenbiderrogn med glutenfri blinis

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Stenbiderrogn med hjemmebagte blinis er en både sund og nem spise. Her finder du en suveræn opskrift

     3
Stenbiderrogn med glutenfri blinis på hvid tallerken

Stenbiderrogn med hjemmebagte glutenfri blinis er en favoritret herhjemme i sæsonen. Det er sæson lige nu, og de delikate rogn i kombination med rødløg og enten creme fraiche eller peberrodscreme er en festspise, der ovenikøbet er let at lave. Særligt de hjemmmebagte glutenfri blinis gør lykke.

Retten er fuldstændig glutenfri og kan også tilberedes mælkefrit.

Ingredienser til fire personer – 24 stk glutenfri Blinis

120 g boghvedemel
60 g groft rismel
½ tsk bagepulver
½ tsk uraffineret flagesalt
½ tsk sukker
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 dl fløde, Acido yoghurt eller mandelfløde
1/2 – 1 dl tempereret vand
2 æg
Gammeldags kærnet smør til stegning

Ingredienser til tilbehør

2 dl creme fraiche 38% eller peberrodscreme (se opskrift herunder)
200 g stenbiderrogn
1 rødløg eller marinerede rødløg (se opskrift herunder)
Krydderurter som brøndkarse, dild eller persille
Uraffineret flagesalt og friskkværneet peber

Fremgangsmåde – sådan forbereder og bager du dine glutenfri blinis

Til blinisdejen blander du mel og bagepulver, salt og sukker i en skål og tilsætter Acido, olie og vand. Pisk det hele sammen til en blinisdej. Del æggene og pisk blommerne i dejen. Juster konsistensen med lidt vand. Dejen skal være tyk. Lad dejen hvile i en halv times tid, og opbevar æggehviderne i køleskabet. Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen.

Steg dine glutenfri blinis som små runde pandekager i et par minutter på hver side. Har du en blinispande, så er det perfekt, hvis ikke, så kan du sagtens sætte den tykke dej som tykke pandekager med en diameter på cirka seks centimeter. Her hjælper det, at dejen ikke er for tyndtflydende.

Fremgangsmåde til peberrodscreme

1/2 sellerihoved
Frisk reven peberrod 5-10 cm efter smag og behag
Fløde eller mandelfløde
Friskkværnet peber

Bag det halve sellerihoved i ovnen ved 150 grader i cirka en time. Læg det med den skårne flade nedad på bagepapiret. Efter bagning, køles sellerien af og fyldet graves ud med en ske. Blend selleri med fløde, peber og reven peberrod til en creme. Server eventuelt peberrodscremen istedet for eller sammen med den traditionelle creme fraiche.

Fremgangsmåde til marinerede rødløg

1 rødløg
Saften af en citron

Skær rødløget i tynde skiver og læg dem i friskpresset citronsaft, blandet op med lidt vand. Væsken skal dække løgringene helt. Lad dem marinere i cirka 20 minutter og server. Marineringen fjerner skarpheden og giver rødløgene en mere rund og delikat smag.

Serveringsforslag til retten

Server de lune blinis med cremefraiche eller peberrodscreme, stenbiderrogn og hakkede rå rødløg eller marinerede rødløgsringe. Pynt med frisk brøndkarse eller dild, salt og frisk kværnet peber.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.