Sommer drink med aronia – med eller uden alkohol

24 jun, 2023 | Sunde Drikke og Smoothies, Sunde Opskrifter

Sommer drink med aronia. Lad os kalde den aronia lemonade fizz, og den er perfekt til en varm dag på terrassen eller som velkomstdrink før en god middag. Drinken kan serveres  med eller uden alkohol.

Måske tænker du, at aroniasaft enten kræver meget sukker eller er voldsomt surt, men i Finland får aronia bærrene frost, og det betyder, at deres aroniabær og -saft adskiller sig fra blandt andet vores danske, ved at den på grund af frosten opnår en vis naturlig sødme. Du kan således drikke og anvende deres aroniasaft helt som den er uden at skulle tilsætte sukker.
Aroniabær er en af de rigeste kilder til naturlige antioxidanter, som vi kender til. De indeholder høje koncentrationer af fenoler, der er en gruppe naturlige antioxidanter, som også findes i eksempelvis røde druer og blåbær. Aroniabær indeholder også stoffet procyanidin, der har vist sig gavnlig i forhold til kroppens slimhinder samt at kunne have en kolesterolafbalancerende effekt.

Aroniabær og -saft indeholder en lang række bitterstoffer, som gør saften temmelig tur, altså medmindre bærrene får frost, der fremkalder en naturlig sødme i bærrene, som i den finske aroniasaft.Jeg kan varmt anbefale dig at prøve denne sunde og velsmagende drink:

Ingredienser til 1 drink

1 dl finsk aroniasaft
1 dl danskvand med brus
Saften fra 1/2 citron
1 skive citron
1-2 isterninger

Fremgangsmåde
Bland aroniasaft, friskpresset citronsaft og danskvand i et glas. Rør forsigtigt rundt og tilsæt isterninger og en skive citron. Den syrlige citron og den naturlige sødme af aronia skaber i kombination en skøn og forfriskende drik, helt uden alkohol.
Ønsker du en drink med alkohol, så er Bourbon eller gin velegnet.

Her kan du læse mere om den finske aroniasaft Verdens bedste aroniasaft
Du kan finde opskriften her på Sommerens bedste Mocktail med hyldeblomst og blåbær

Var du tilfreds med denne opskrift på Sommer drink med aronia – med eller uden alkohol? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!