Sommer drink – mocktail med hyldeblomst og blåbær

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Drikke og Smoothies Sommer drink – mocktail med hyldeblomst og blåbær

     6
Sommer drink - mocktail med hyldeblomst og blaabaer

En helt ny trend breder sig med hastige skridt – også i Danmark – nemlig livsstilen ’sober curious’. Frontløberen i denne nye bevægelse for et mindre alkoholindtag er forfatteren Ruby Warrington, der i 2019 udgav en bog i USA netop med denne titel. Sober curious handler ikke om fuldstændig afholdenhed fra alkohol, men om at opnå en højere grad af sundhed, livskvalitet og balance med mindre alkohol. Her finder du derfor en helt enkel, men  velsmagende, opskrift på en skøn sommerlig og alkoholfri drink eller mocktail. Mocktail med hyldeblomst og blåbær:

Ingredienser til 2 personer 
1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
2 ½ dl danskvand
1 økologisk citron i skiver
6-10 mynteblade
10 blåbær
2 dl isterninger

Fremgangsmåde
Bland hyldeblomstsaft med danskvand med brus, skyl citronen, skær den i skiver. Skyl mynte og blåbær og tilsæt det hele. Stil mocktailen på køl. Når du skal servere den, blend eventuelt isterningerne og fordel dem i to cocktailglas, hæld del hyldeblomstdrikken over og server straks.

Her kan du finde opskriften på Mojito uden alkohol
Her finder du opskriften på Gode alternativer til sodavand og saft 

Var du tilfreds med denne opskrift på Sommer drink – mocktail med hyldeblomst og blåbær?  Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.