Gode alternativer til sodavand og saft

Forsiden Viden og Forskning Gode alternativer til sodavand og saft. Når det er sommer og varmt, så kan indtaget af sodavand og saft stige, og dermed ogsaa indtaget af sukker eller kunstige soedemidler. Vil du gerne undgaa disse, saa kan du let have en raekke sunde og gode alternativer klar til sommervarmen.

     7

Gode alternativer til sodavand og saft. Når det er sommer og varmt, så kan indtaget af sodavand og saft stige, og dermed også indtaget af sukker eller kunstige sødemidler. Vil du gerne undgå disse, så kan du let have en række sunde og gode alternativer klar til sommervarmen.

Du skal helst drikke drikke cirka to liter vand om dagen, og når det er varmt, kan det være aktuelt med mere. Ønsker du at pifte vandet lidt op, så kan du forsøge dig med flg. forslag:

  1. lav en god is te, eksempelvis af hibiscus te, mynte te, ingefær te med citron eller grøn te. Tilbered teen, køl den af og server den med skiver af citron og isterninger. Det smager virkelig godt her i varmen.
  2. En anden variant kan være masser af friskpresset citronsaft, ingefær, (du kan tilsætte lidt honning, men det er ofte ikke nødvendigt), vand og isterninger. Det smager fantastisk.
  3. En delikat Mojito uden alkohol, smager fantastisk. Du kan finde opskriften via linket herunder.
  4. Alternativt kan du lave en karaffel vand med bær og mynte og lade den trække i køleskab i et par timer før servering.
  5. En sund og lækker smoothie, fyldt med bær er også gode og læskende her i sommervarmen, og de sunde sager kan fryses ned som ispinde. Det er let og sundt.

Læs mere om hvorfor det er vigtigt at drikke tilstrækkeligt med vand HER 
Du kan læs mere om rent og sundt vand HER 
Du kan finde opskriften på Mojito uden alkohol HER
Du kan finde opskriften på en god smoothie
HER 
Du kan finde opskriften på sunde is HER

Var du tilfreds med denne artikel om gode alternativer til sodavand og saft? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.