Auberginer med svampefyld

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Auberginer med svampefyld

     8
Auberginer med svampefyld

Denne opskrift på auberginer med svampefyld er en let og lækker ret, enten som selvstændig frokostret eller som tilbehør til aftensmaden. Auberginer er sunde og lette at have med at gøre, men de kræver ofte tilførsel af smag i form af krydderurter og krydderier.

Ingredienser til 2 personer
2 auberginer
250 g champignon ( eller andre svampe)
50 g ristede hasselnødder
2 rødløg
2-3 fed hvidløg
1/2 chili
40 g soltørrede tomater
Friske krydderurter, fx. persille, oregano og timian
100 g gedefeta (gem lidt til drys)
1/2 tsk spidskommen (kan udelades)
Uraffineret salt og friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Rengør auberginerne og skær dem over på langs. Skrab kødet ud med en ske. Drys skallerne med lidt salt og lad dem hvile i 10 minutter, mens du klargør fyldet.
Hak halvdelen af auberginekødet, løg, hvidløg, soltørrede tomater og chili fint og svits det hele på panden i olivenolie cirka 5 minutter.
Rens svampene, og hak dem fint og tilsæt dem sammen med de hakkede, ristede hasselnødder til de øvrige ingredienser. Svits i yderligere fem minutter.
Hak herefter krydderurterne og smuldr osten. Smag blandingen til med krydderurter (gem lidt til servering), salt og peber og tilsæt 2/3 af osten.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Skyl aubergineskallerne, tør dem i et rent viskestykke og læg dem på bagepladen. Fordel fyldet i skallerne, og drys med den sidste ost.
Bag auberginerne i 45-50 minutter, til de er møre og bløde. Bliver osten for mørk, så dæk aubergineskallerne med lidt bagepapir i halvdelen af bagetiden.

Server Auberginer med svampefyld med en god salat og drys med krydderurter.

Her kan du finde opskriften på Aubergine frikadeller
Her kan du finde opskriften på Aubergine Skakshuka

Var du tilfreds med denne opskrift på Aubergine med svampefyld? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.