Aubergine frikadeller

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Aubergine frikadeller

     9
Aubergine frikadeller

Aubergine frikadeller er superlækre og lette at tilberede. Du kan servere dem med en fyldig salat og en god pesto eller med bagte rodfrugter. Det er let og velsmagende aftensmad, men husk at lave ekstra af de skønne aubergine frikadeller, så du også har til frokost næste dag.

Disse aubergine frikadeller er lette at lave og smager virkelig godt, både til aftensmaden med en fyldig salat og til frokost. Aubergine frikadellerne er vegetariske og indeholder både masser af grønne kulhydrater, sunde proteiner og gode fedtstoffer, så de udgør et fuldtnærende måltid.

Ingredienser til 14-16 stk
1 aubergine
1 rødløg
50 g mandelmel (blendede mandler)
2 spsk hummus
2 spsk kapers
2 spsk soltørrede tomater
2 spsk lyse rosiner
Skal og saft fra 1 citron
1 stor håndfuld friske krydderurter som fx. persille, basilikum og oregano
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Ekstra jomfruolivenolie til tilberedningen

Fremgangsmåde
Tænd ovnen og sæt den på 180 grader. Rengør og hak løgene og rengør auberginen og skær den i små tern. Svits løg og auberginestykker på panden i ekstra jomfruolivenolie i cirka 12-15 minutter, krydr med salt og peber. Blend mandlerne til mel. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker og skyl krydderurterne. Tilsæt resten af ​​ingredienserne, også det svitsede løg og aubergine, og blend groft, så massen forbliver grov – ikke for fin. Fordel med en spiseske 14-16 skefulde af massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Tag lidt olivenolie på hænderne og form dem til små kugler med dine hænder. Bag dem i 25-30 minutter ved 180 grader og vend deem midtvejs. Server dem med en grov salat eller bagte rodfrugter og pesto til. Jeg har lavet en grøn dressing af gedefeta, lidt Acido og krydderurter, der blendes, det smager også dejligt.
Aubergine frikadellerne kan fryses ned eller holde sig i køleskab i to til tre dage.

Her kan du finde opskriften på Salat med kål og æbler
Her kan du finde opskriften på Slanke salat
Her kan du finde opskriften på Grønne frikadeller

Var du tilfreds med denne opskrift på Aubergine frikadeller? Så klik meget gerne “Synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.