Den bedste burger – vælg mellem selleri- eller oksebøf

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Den bedste burger – vælg mellem selleri- eller oksebøf

     6
Hjemmelavede fritter af soede kartofler

Her får du opskriften på Den bedste burger – vælg mellem selleri- eller oksebøf. En burger, der er fyldt med smag og kvalitet er ikke vanskelig at lave, og denne burger kan du spise med god samvittighed, ligesom du kan vælge oksebøf eller selleribøf og variere tilbehøret efter smag og behag. Her får du et bud på hjemmebagte burgerboller og hele to forskellige typer bøffer: en vegetarbøf, lavet på selleri og hummus, og en økologisk oksekødsbøf, tilberedt med masser af saft, kraft og smag. Burgerne serveres selvfølgelig med hjemmelavede fritter, ligesom der er links til glutenfri versioner herunder.

Ingredienser til 4 personer
6 burger boller
1 ½ dl tempereret vand
10 g gær
1 spsk. honning
1 tsk. salt
250 g fuldkornshvedemel
20 g blødt smør
1 æg
Sesamfrø til drys

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det tempererede vand, og tilsæt salt og honning. Rør herefter fuldkornsmelet i lidt ad gangen, og ælt til sidst det bløde smør ind i dejen. Ælt dejen grundigt, til den er let og smidig, og tilsæt eventuelt lidt mere mel i processen. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i cirka 1 time. Kom mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet. Del dejen i 6 stykker. Form dem til boller, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem flade. Lad dem hæve yderligere 45 minutter. Pisk ægget, og pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø. Bag burgerbollerne ved 200 grader i cirka 15-20 minutter.
Her finder du opskriften på Glutenfri burgerboller

4 vegetarbøffer
1 selleri
3-4 spsk. hummus (find opskriften her Hummus)
3 æg
1 spsk. loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Gammeldags kærnet smør til stegning

Fremgangsmåde
Rengør og riv sellerien, pisk æggene med loppefrøskaller, og rør alle ingredienserne sammen. Form 4 bøffer, og steg dem gyldne på begge sider ved svag varme på panden i gammeldags kærnet smør.

4 økologiske oksehakkebøffer med saft og kraft
600 g økologisk hakket oksekød
1 chili
1 æg
1 tsk. sennep
8 soltørrede tomater
2 spsk. kapers (kan udelades)
1-2 dl reven parmesanost (efter smag og behag)
Frisk eller tørret oregano efter smag og behag
1-2 spsk. havregryn til at samle farsen med
Uraffineret flagesalt samt friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde
Saml alle ingredienserne i et fad eller en stor skål, og ælt det sammen med hænderne. Sæt den æltede fars på køl i ½ time. Form derefter 4 store bøffer. Pensl bøfferne med ekstra jomfruolivenolie, og steg dem på panden i cirka 6-7 minutter på hver side.

Velbekomme, og her kan du finde opskriften på Hjemmelavede søde fritter
Her finder du opskriften på Hjemmelavet burger – græsk variant
Her finder du opskriften på Vegetarburger med linsebøf

Var du tilfreds med denne opskrift på Den bedste burger – vælg mellem selleri- eller oksebøf? Så klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.