Forårsterrine med nye kartofler og asparges

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Forårsterrine med nye kartofler og asparges

     9
foraarsterrine-med-kartofler-og-asparges

Skøn, smuk og velsmagende forårsterrine med nye kartofler, asparges og spæde gulerødder. Det perfekte tilbehør til forårets og sommerens middagsborde.

Denne forårsterrine med nye kartofler og asparges smager helt forrygende dejligt og indeholder alt det bedste fra forårets høst. Opskriften stammer fra Kirsten Skaarups plantebaserede køkken, og er der nogen, der kan lave plantebaseret mad, der smager, så er det Kirsten. Denne forårsterrine er smuk både før og efter, at den sættes i ovnen. En terrine skal kunne skæres i skiver, og det kan denne forårsterrine også, hvis den står i pres efter bagningen. Lad den gerne stå i pres til dagen efter, den er bagt. Du kan også sagtens spise terrinen varm og direkte fra ovnen. Så er den blot ikke skærefast. Som bekendt er asparges trevlede, og de kan være svære at skære igennem på tværs, når de er kogt/bagt. Derfor har jeg her valgt grønne asparges, som er blødere end de hvide. Foretrækker du de hvide, så læg dem på tværs i formen i stedet for på langs. Så kan du stadig skære terrinen i skiver.

Ingredienser til 4 personer

¾ kg nye kartofler
250 g grønne asparges
100 g små nye gulerødder
2 dl havrefløde
2 spsk loppefrøskaller (kan evt. udelades)
3 spsk gærflager (kan evt. udelades)
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
2 spsk citronsaft + lidt reven skal (fra økologisk citron!)
friske timianblade, basilikum eller dild
evt. skærme af ramsløgfrø (kan erstattes af skiver af hvidløg) eller dildskærme
Du kan læse mere om marinering og tørring af ramsløgsfrø HER

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i meget tynde skiver på et mandolinjern. Det er vigtigt, at skiverne er meget tynde.
Skræl evt. det nederste stykke af de grønne asparges. Skær gulerødderne igennem på langs.
Pisk fløden grundigt med loppefrøskaller og gærflager (begge dele kan udelades).
Smag godt til med salt, peber og citronsaft samt lidt reven -skal.
Læg kartoffelskiverne lagvis med asparges og gulerødder. Brug en lav ovnfast form. Dryp lidt af flødemassen mellem lagene og drys med rund hånd med den valgte krydderurt.

Det øverste lag skal være kartofler. Gem lidt af fløden. Læg pres på terrinen og lad den stå en halv times tid. Bred resten af fløden ud på overfladen af terrinen og læg evt. skærme af ramsløgfrø eller dildskærme på.
Sæt formen i en 190 grader varm ovn og bag den 35-40 minutter. Hvis overfladen undervejs bliver for mørk, så dæk formen til.
Tag formen ud af ovnen, når kartoflerne er helt bløde, og sæt terrinen under pres igen, til den er afkølet, gerne til næste dag.
Skær skiver af terrinen og nyd den med en tomatsovs, det kan være den spanske nøddesovs, romesco, eller en japansk gomasovs.

Hvis du vil servere ekstra tilbehør til, anbefaler Kirsten Skaarup en sprød quinoafrikadelle, du kan finde opskriften HER
Her kan du følge Kirsten Skaarup og abonnere på hendes inspirerende opskrifter her Kirsten Skaarup
Her kan du læse mere om Kirsten Skaarup

Var du tilfreds med denne opskrift på Forårsterrine med nye kartofler og asparges? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.