Kartofler – ovnbagte kartofler med citron

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Kartofler – ovnbagte kartofler med citron

     7
Kartofler - ovnbagte kartofler med citron

Ovnbagte kartofler med citron er en let og lækker tilbehørsret. Inspirationen til opskriften med kartofler bagt i olivenolie og bouillon kommer fra Sydfrankrig, og forfatterne til bogen Citroner har taget den til sig, også selvom de bor i Spanien. Opskriften på slow cooked kartofler, hvor smagen af citron, olivenolie og laurbærblade fusionerer, hædrer de heldige kartofler og glade ganer.

Ingredienser til 4 PERS.
1 kg mellemstore faste kartofler af samme størrelse
2 citroner, skallen høvlet i brede strimler med en tyndskræller
16 laurbærblade, halveret på langs
1 dl ekstra jomfruolivenolie
2 dl grønsagsbouillon
Uraffineret flagesalt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 210 °C. Skræl kartoflerne og skær dybe riller på tværs af kartoflen, 2/3 ned i kartoflen med 1 cm mellemrum. Stik skiftevis citronskal og de halverede laurbærblade ned i rillerne, og sæt kartoflerne i et ovnfast fad. Pensl dem med olivenolie og hæld bouillonen ved. Drys med salt og peber, men husk, at bouillonen er salt i sig selv, så vær sparsom med saltningen.
Bag i 40 minutter, til væden er næsten fordampet, og kartoflerne er gyldne. Dryp og pensl olivenolie over kartoflerne nogle gange undervejs. Mærk med en spids urtekniv, om kartoflerne er gennembagte, og bag dem, indtil de er møre, hvorefter de serveres som tilbehør.

Her finder du opskriften på Bagte gulerødder med citron og timian
Her finder du opskriften på Hjemmelavet lemonade

Var du tilfreds med denne opskrift på Ovnbagte kartofler med citron? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.